terug naar houtsoorten

Masseranduba

Filter Op
Prijs
Dikte mm
Lengte mm
Verduurzaming
 

Massaranduba is een hardhoutsoort afkomstig uit Brazilië en wordt veel gebruikt voor grond-, weg- en waterbouw toepassingen.

 

Eigenschappen

Massaranduba hardhout is afkomstig uit Brazilië, en heeft een roodbruine tot purperbruine kleur. Deze hardhoutsoort is vergelijkbaar met Azobe en Bangkirai.

 

banner

Duurzaamheid

Het hout is zeer duurzaam en valt in duurzaamheidsklasse 1. Massaranduba heeft daarmee een levensduur van 20 tot 25 jaar.

Toepassing

Massaranduba is een zeer geschikte houtsoort voor grond-, weg- en waterbouw toepassingen. Massaranduba hardhout wordt toegepast voor brugdekken, vlonders, dwarsliggers en als tuinhout.

 

banner

Verwerking

Massaranduba is verrassend gemakkelijk bewerkbaar voor zo een zware houtsoort. De eigenschappen en toepassingen zijn zeer goed omdat Massaranduba hardhout zich goed laat buigen en hierdoor breed toepasbaar is. Voorboren is wel noodzakelijk. Let op: het fijne stof kan ontstekingen van de ogen en slijmvliezen veroorzaken, zorg daarom voor een goede afzuiging.

Massaranduba is een klassieke hardhoutsoort die al jarenlang in Nederland wordt toegepast. Het hout is afkomstig uit Brazilië en het is een vrij zware houtsoort. Massaranduba is voor vele dingen toepasbaar, maar wordt met name gebruikt voor vlonders. De kleur is donkerrood en heeft een prachtige, warme uitstraling

3 artikelen gevonden. Klik hier voor de resultaten.
Quickview
Dit product is toegevoegd aan je winkelmand