Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Vuren vlonderplanken

Vuren vlonderplanken zijn een populaire soort vlonderplanken om een prachtig terras aan te leggen. De planken zijn verduurzaamd en hebben daardoor een levensduur van wel 10-15 jaar!

Filter op dikte:

Filter op breedte:

Vuren vlonderplanken 

Ideaal voor jouw nieuwe vlonder is de vuren vlonderplank. Vuren is een voordelig houtsoort die een grote populariteit geniet. De geschaafde plank is onder druk geïmpregneerd wat zorgt voor een langere levensduur.  

Vurenhout de keuze voor jouw vlonder

Vurenhout is het hout van de fijnspar. Het geniet een grote populariteit omdat het zich makkelijk laat bewerken. Vuren is een zachthout soort en heeft een levensduur van 10-15 jaar. Het hout heeft van oorsprong een bleek witte kleur. Door middel van groene impregnatie wordt de levensduur verlengd en kun je er langer optimaal van genieten. Door het impregneren van het hout zijn de planken beschermt tegen water, houtrot en schimmel. Daarnaast vergrijst het minder snel!  

Levensduur vurenhout vlonder

Niet alleen de vlonderplanken bepalen hoe lang je vlonder mee gaat, maar ook de onderregels. De onderregels zijn essentieel omdat hierop de vlonderplanken bevestigd worden. Hardhouten regels worden hiervoor het meest gekozen vanwege de duurzaamheid en levensduur. Zonder hardhouten regels is er kans op houtrot en zal je vlonder niet langer dan 10 jaar meegaan.  

Onderhoud vuren vlonder 

Onder invloed van weersomstandigheden en vervuiling kunnen je vlonderplanken verkleuren of kromtrekken. Daarnaast kan je vlonder na verloop van tijd glad worden. Om zolang mogelijk te genieten van je vlonder is het belangrijk om het hout te behandelen en schoon te maken. Een vlonderplank is eenvoudig weer stroef te maken door de gladde laag eraf te schrobben. Met een schrobborstel, schoonmaakmiddel en een tuinslang is dat klusje zo geklaard. Na het schoonmaken kan je ervoor kiezen het hout te behandelen tegen vergrijzing en krom trekken. Het is verstandig om je vlonderplanken eens in de 1 á 2 jaar te onderhouden. Welke producten je nodig hebt voor het onderhouden van je vlonderplanken lees je hier: Klik hier voor onderhoud vlonderplanken 

Vuren vlonderplanken kopen 

Vlonderplanken zijn eenvoudig te bestellen in onze webwinkel. Wij staan garant voor de laagste prijs en zorgen voor razendsnelle levering. Mocht je nog advies nodig hebben kom dan langs bij ons experience center in Hardinxveld- Giessendam. Onze experts adviseren je graag!  

vlonderplanken burenhout nubuiten voordeligste keuzevuren vlonderplanken nubuiten tuinhoutNubuiten hardinxveld giessendam vuren vlonderplanken