Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Regenpijp

Een regenpijp zorgt ervoor dat het hemelwater op jou dak goed wordt afgevoerd. Bij NuBuiten vind je 2 type HWA, namelijk PVC & zink, je leest hier onderaan de pagina meer over.

Regenpijp 

De regenpijp zorgt ervoor dat regenwater dat op jouw dak valt op goede manier wordt afgevoerd. De regenpijp wordt ook wel een HWA-buis (Hemel Water Afvoer) genoemd.  

Welk materiaal regenpijp is het meest geschikt?  

De regenpijp is verkrijgbaar in twee materiaalsoorten: zink of pvc. Voor beide materialen zijn verschillende voor- en nadelen te noemen: 

-PVC Regenpijp: Deze regenpijp is beduidend goedkoper dan de zinken regenpijp. Daarnaast is de montagetijd ook korter. De PVC regenpijp gaat ongeveer 12 jaar mee.  

-Zink Regenpijp: Deze regenpijp is een stuk bewerkelijker. Nadeel is dat er sneller een deuk in de pijp komt. Voordeel hiervan is wel dat montage en reparatie gemakkelijker gerealiseerd kan worden. Daarnaast gaat de Zink regenpijp ongeveer 40 jaar mee.  

Welke doorsnede moet de regenpijp hebben?  

Je kunt gemakkelijk zelf berekenen welke doorsnede de regenpijp moet zijn. Bereken hiervoor eerst de oppervlakte van het dak, de oppervlakte van het dak bepaald namelijk ook de doorsnede voor de regenpijp. Per vierkante meter dak moet de afvoerbuis een opening hebben van een vierkante centimeter.  

Voor de meeste blokhutten en overkappingen (tot 40m2) zal een regenpijp met een doorsnede van 60 of 70 mm voldoende zijn.  

Onderhoud regenpijp 

Het is belangrijk dat je de regenpijp regelmatig schoonmaakt, hiermee voorkom je dat de regenpijp verstopt raakt. Een eenvoudige manier is om een ijzerdraad door de regenpijp te steken. Op deze manier is er weg vrij van boven naar beneden en zou er weer water moeten kunnen weglopen. Werkt dit niet zul je de regenpijp los moeten halen. Dit kost meer tijd, maar is wel het meest effectief. 

Om te voorkomen dat er bladeren in de regenpijp komen kun je een bladvanger installeren. Dan houdt de bladvanger de bladeren tegen.  

Ronde of vierkante regenpijp? 

De vierkante regenpijp kan gemakkelijker worden weggewerkt. Daarnaast heeft dit een moderne en strakke uitstraling. De ronde afvoerbuis heeft een meer klassieke uitstraling.  

Stel al jouw vragen over hemelwater afvoer. 

Wil je meer weten over de verschillende soorten regenpijpen of weten welke het beste bij jou past? Neem dan contact op met één van onze verkoopspecialisten. Zij denken en kijken graag met je mee. 

Zinken vierkante regenpijp hwa hemel water afvoer NuBuiten PVC buis grijs 60cm regenwater afvoer hemelwater Zinken ronde regenpijp HWA nubuiten