close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouderak
  • Rijssen
  • Hardinxveld (Experience Center)
  • Oss
  • Dendermonde (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Waar inspiratie tot leven komt.
Zien we je daar?

Afspraak maken

Zinken dakgoot

Vind jouw zinken dakgoot set compleet bij NuBuiten. Op zoek naar advies? Lees verder onderaan de pagina of neem contact op met onze klantenservice.

Zinken dakgoot 

Bestel eenvoudig bij NuBuiten jouw dakgootset compleet. Een zinken set heeft vele voordelen zo hoef je niet meer na te denken over de afwatering bij jouw buitenverblijf en gaat het daarnaast 80-120 jaar mee of wel levenslang!  

Wat is een dakgoot? 

Een dakgoot of ook wel een langgerekte bakvormige of halfronde constructie genoemd. Het is onmisbaar bij jouw buitenverblijf voor de juiste afwatering van regenwater, het zorgt ervoor dat het regen wordt verplaatst naar een bepaalde plek zoals een regenton bijvoorbeeld. Hiermee kan je dan weer de planten water geven multifunctioneel ook nog is! Naast deze voordelen zorgt het er ook voor dat er geen waterschade ontstaat. 

Zinken goot en de voordelen hiervan 

Om je een goede indruk te geven wat het is leggen we je graag eerst uit wat zink is, zink is in eerste instantie een scheikundig element en is een blauw-wit metaal. Onze dakgoten van S-Lon zijn voorzien van een laag “patina” dit betekent een laag basis carbonaat. Hierdoor is de dakgoot beschermd tegen corrosie. 

Onze dakgoten zijn van titaan zink wat een legering zal zijn van een klein deel titaan en koper, naast de standaard kleur bieden wij de dakgoot ook nog aan in RAL7024. 

Dit materiaal valt in de wat duurdere klasse maar brengt wel vele voordelen met zich mee waarvan we er net al een aantal hebben verklapt. Hieronder lees je nog meer voordelen: 

  • 100% recyclebaar  
  • 10 jaar garantie 
  • Bestand tegen krassen 

Verschillende daken en types voor mijn dakgoot 

Deze dakgoot wordt aangeboden door ons voor verschillende daken, hier lees je zo meteen meer over. Deze goot bezit over een materiaaldikte van 0.7 mm en heeft de productnorm EN 612.  

De goot is te gebruiken voor een lessenaarsdak, zadeldak en vierhoekig dak, zo is er ook nog vele mogelijkheden in lengtes zodat er voor elk project een geschikte goot te vinden is. 

Bij NuBuiten bieden wij hiernaast nog 2 types aan, type 110 en type 125 maar wat is nu het verschil?  

Type 110 is voor een dakoppervlak tot 85 m2 en is 127 mm breed en type 125 is voor een dakoppervlak tot 100 m2 en is 143 mm breed. 

Alternatieve producten 

Naast de Zinken dakgoot zijn er bij NuBuiten meerdere opties mogelijk, zo is de set ook beschikbaar in kunststof en verzinkt. Klik hier om de overige dakgoten te bekijken.   

Advies 

Weet je niet precies welke dakgoot geschikt is voor jouw dak? Neem dan contact op met onze verkoop specialisten. Klik hier om met ons in contact met komen.   

NuBuiten zadeldakschuur zinken dakgoot set duurzamere keuze trendhout dakgoot set v-vorm zinken slon-dakgoot zadeldak zink antraciet 340 cm zinken nubuiten