Afdeling
Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Schelpen

Met schelpen creeër je in een handomdraai sfeer in je tuin!

Schelpen 

Om jouw tuinproject helemaal af te maken is dit product een sfeervolle aanvulling. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen bieden wij je onze schelpen van Gardenlux en Excluton aan. 

Hoe je precies uitrekent en wat er precies benodigd is leggen we je graag hieronder uit. 

De schelpen komen uit de Noordzee en zijn gewassen, het kan altijd nog wel voorkomen dat er wat zand is overgebleven. We kunnen niet meer dan positief zijn over dit product doordat het duurzaam is en waterdoorlaten is het de perfect toevoeging. 

Hoeveel schelpen per vierkante meter? 

Stap 1: Om het aantal benodigde zakken te berekenen reken je eerst de oppervlakte uit(breedte x lengte). 

Voorbeeld: Je tuin is 20 bij 7 meter, de oppervlakte is dan 140 m2(20×7). 

Stap 2: Vervolgens kijk je eerst hoe hoog de schelpen komen in jouw project, wij werken met de vuistregel: standaard 5 cm bij grind tussen de 8-25 mm en een dikte van 8 cm bij het wat fijnere grind. 

Stap 3: Vervolgens maak je de volgende rekensom: Oppervlak x de dikte(140 x 0.05 = 7m3) = het aantal kuubs 

Stap 4: Nadat je het aantal kuubs weet kan je overgaan naar bestellen, 1 kuub is doorgaans 1500 kg 

Wat kies ik voor de ondergrond? 

Het aanleggen van een schelpen laag is eigenlijk zeer gemakkelijk, je zal altijd beginnen met de ondergrond. Hierbij dien je er zorg voor te dragen dat deze vlak is en dit kan van zand of grond zijn. 

Bij een siertuin kan je de keuze maken om er nog een worteldoek onder te leggen, dit zal ervoor zorgen dat er geen onkruid door heen zal groeien en dat de ondergrond zich niet mengt met het grind.  Klik hier voor onze worteldoeken. 

Wij hebben voor je daarnaast nog wat extra montageadvies opgebouwd in een stappenplan: Klik hier voor ons stappenplan!  

Wat is er nog meer mogelijk? 

Bij NuBuiten hebben we een ruime keuze uit siergrind, voor de andere mogelijkheden klik dan op de volgende link: Klik hier naar onze split en grind!   

nubuiten excluton schelpen grind split tuinbestrating tuinbestrating split en grind schelpen sfeer in de tuin gardenlux nubuiten schelpen split en grind bestrating nubuiten excluton