close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Grond

Topkwaliteit tuinaarde! Bij NuBuiten verkopen wij in de categorie grond enkel tuinaarde en zal dit worden aangeleverd in een midi- of bigbag.

Grond 

Wat grond is, waarvoor grond wordt gebruikt en hoe je berekent hoeveel grond je nodig zal hebben voor jouw project leggen we je graag hieronder uit!  

Wat is tuinaarde 

Maar waar bestaat tuinaarde uit, we geven je graag een uitleg waaruit het zal bestaan. Het zal in de meeste gevallen bestaan uit een samenstelling van compost en tuinturf en is zwaarder dan potgrond.  

Welke grond kan ik bestellen bij NuBuiten? 

Eigenlijk hebben we dit al toegelicht, Bij Nubuiten leveren wij alleen tuinaarde in 2 verpakkingen. De keuze hieruit is een midibag (0.5 M3) en bigbag (1M3). 

Waarvoor wordt grond gebruikt? 

Tuinaarde wordt gezien als een relatief zuur product en zal daarbij ook weinig zuurstof doorlaten. Hierdoor is het ook niet overal voor geschikt, zo wordt het niet aangeraden voor beplanting deze kunnen dan namelijk niet wortelen. Maar heb je nu planten die van een wat zurige bodem houden, dan is het wel aan te raden! 

Naast waarvoor het niet geschikt is het uiteraard wel voor andere projecten geschikt, zo is het een ideale oplossing voor het aanvullen van aarde of verhogen van je tuingrond. Bezig met het aanleggen van een gazon? Dan is tuinaarde een geschikte basis! 

Hoe bereken ik hoeveel grond er benodigd is voor mijn project? 

Per project zal het verschillen hoeveel potgrond je benodigd zal hebben, laat je altijd adviseren door een hovenier en bestel altijd wat extra zodat je niks te kort zal komen.  

Als hulp kan je de volgende rekentool gebruiken: De formule is lengte x breedte x diepte/dikte hieruit haal je het aantal kuub. 1 kuub ook wel 1 bigbag zal overeenkomen met 1000 liter.  

Meer weten over Tuinaarde? 

Neem gerust contact met ons op, onze klantenservice staat klaar voor al jouw vragen. 

bigbag grond voor bestrating NuBuiten