close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Onderhoud

Met een bestraatte oprit krijg je te maken met onderhoud, zoals groene aanslag en onkruid tussen de tegels of stenen. Bij NuBuiten bieden wij diverse oplossingen voor deze problemen. Ontdek ons assortiment met producten die speciaal ontwikkeld zijn om groene aanslag en onkruid te bestrijden. Lees verder om te zien welke producten wij aanbieden.

Onderhoud 

Wanneer je bijvoorbeeld je oprit bestraat hebt, zorgt dit ook voor het nodige onderhoud. Denk aan (groene) aanslag of onkruid dat tussen de tegels of stenen groeit. Bij NuBuiten verkopen wij meerdere producten die hiertegen optreden. Hieronder lees je welke producten wij in ons assortiment hebben.  

Groene aanslag & onkruid

Groene aanslag is één van de meest voorkomende problemen bij bestrating. Gelukkig is het ook een eenvoudig te verhelpen probleem. Bijvoorbeeld met WS Groenverwijderaar. Een andere tip is om zand over de bestrating strooien. Veeg dit zand rond over de vlekken. Zo wordt de groene aanslag weggeschuurd en worden je voegen gelijk bijgevuld 

Onkruid kun je op diverse manieren verwijderen. Bijvoorbeeld door verbranding of het gebruik van special daarvoor geschikte middelen. Zo heeft WS het product Advance. Dit is een zuurvrije reiniger waarmee je je tuintegels kunt reinigen en is ook direct een voorstrijk voor de impregneermiddelen van WS. Deze zijn Seal & Protect en Imperial Black, waarbij de laatste bedoeld is voor antraciete en zwarte tegels. Uiteraard kun je onkruid ook weghalen met de hand. Alhoewel dit iets langer duurt, neem je wel de wortels mee en zal het onkruid ook niet meer teruggroeien. 

Voegmiddel 

Wanneer je je tegels wilt afwerken, is hiervoor voegmortel nodig. Wij verkopen meerdere soorten voegmiddelen, voor bijvoorbeeld smalle of brede voegen. De mortel breng je aan door een deel hiervan op een voegspaan. Hierna dien je het diagonaal te smeren op de tegels en de voegen helemaal te vullen. Het teveel aan voegmortel verwijder je met voegspaan, die je in een hellingshoek van ongeveer 45 graden vasthoudt. Als laatste stap reinig je de tegels diagonaal met een spons; dit zorgt voor een fraai eindresultaat.  

Postsaver 

Omdat (douglas)palen niet ‘bloot’ in de grond gezet kunnen worden, worden deze vaak op betonpoeren geplaatst. Mocht je dit niet willen en de palen toch in de grond willen zetten, kun je postsavers gebruiken. Ze zijn aan te brengen met een gasbrander, die ervoor zorgt dat dat de binnenlaag (postsavers bestaan uit twee lagen) zich aan de paal hecht. 
 
Bij het bevestigen van de poster moet je er voor zorgen dat het gedeelte net boven en net onder de grond beschermd is. Onder de grond is het belangrijk dat de eerste vijftien centimeter goed bescherm zijn, tot hier kunnen namelijk organismen die voor houtrot zorgen leven. 

onderhoudsmiddelen voor onderhoud tuin tuinbestrating