Thermowood

Thermowood is thermisch gemodificeerd hout, welke de duurzaamheidsklasse van elk houtsoort verhoogd. Eén van de varianten die bij ons verkrijgbaar is, is Thermowood dat vervaardigd is uit Ayous.Tijdens deze behandeling wordt een hogere duurzaamheidsklasse gerealiseerd, zonder toepassing van chemische middelen. Het is dus een zeer milieubewuste optie!

Bekijk ook!

Vind alles wat je nodig hebt voor jouw project!

Wat is Thermowood?

“Thermisch gemodificeerd is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van houtverduurzaming. Tijdens deze behandeling wordt een hogere duurzaamheidsklasse gerealiseerd, zonder toepassing van chemische middelen. Het is dus een zeer milieubewuste optie!”

Avatarsv3_maarten

Maarten

“Het voordeel van deze behandeling is bovendien dat ongedierte, schimmels en vocht worden verwijderd. Daarnaast wordt het hout door de warmtebehandeling zodanig gemodificeerd dat het geen voedingsbodem meer vormt voor potentiële schimmels en insecten. Hierdoor kan extra lang van het hout worden genoten!”

“Meer weten? Bekijk de pagina over Thermowood!”

Alle thermowood producten

(103 producten)

Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Thermowood

Thermisch gemodificeerd is een nieuwe manier van houtverduurzaming. Het hout ondergaat een specifieke warmtebehandeling, waarbij het tussen de 180 en 200 graden Celcius wordt verhit. Hierbij worden geen chemische middelen toegepast, wat bijdraagt aan de populariteit van dit product. Het voordeel van deze behandeling is dat de levensduur van het hout verlengd wordt. Daarnaast zorgt het proces ervoor dat het hout stabieler is en 50 tot 90% minder krom trekt. Na de behandeling heeft het hout een warm bruine kleur, welke na een tijd mooi vergrijst. Het hout is gemakkelijk te verwerken. Je kan het hout eventueel beitsen om op kleur te houden. 

Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor thermische modificatie. Momenteel verkopen wij vier varianten van thermisch gemodificeerd hout: Essen, Vuren, Grenen en Ayous. 

Thermowood kopen

NuBuiten verkoopt momenteel 4 thermisch gemodificeerde houtsoorten : Essen, Vuren, Grenen en Ayous. Op zoek naar duurzame gevelbekleding, kies voor Thermowood gevelbekleding! Door de verduurzaming door het thermisch modificeren is de levensduur van het hout verlengd naar 20 jaar. Daardoor is het een perfecte keuze voor de gevel van jouw woning of bedrijfspand. Ook wordt er vaak gekozen voor deze hout behandeling bij de afwerking van een hottub of sauna, dit komt door alle voordelen van deze soort, lees hier alle voordelen van thermowood.

Thermowood bestel je online bij nubuiten.nl: snel geleverd en áltijd de beste prijs!

Bij NuBuiten doe we het gewoon: elke dag de laagste prijs. Geen gekke regels, geen addertje onder het gras. Én geen grote sales,  want we hebben al gewoon de beste prijzen! En dat het hele jaar door. Zo kun je jouw project starten, wanneer je maar wilt! Makkelijk toch? En mocht je op bovennatuurlijke wijze tóch ergens een lagere prijs vinden? Dan bieden wij jou dat product voor dezelfde prijs aan. Goed plan? Dachten wij ook! Daarom kies je voor NuBuiten, duurzaam hout voor de beste prijs!

rhombus profiel gevelbekleding thermowood duurzaam Thermowood ayous gevelbekleding duurzaam hout  thermowood bekleding muur hout ayous vuren nubuiten houthandel