Extra snelle levering? Kies voor de producten met een levertijd van “Binnen 72 uur in huis”

Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Afdeklat

Van groot tot klein en van breed tot smal. Een divers aanbod afdeklatten vind je bij NuBuiten.nl voor een mooie afwerking van je schutting. Ook verkrijgbaar in diverse houtsoorten.

Afdeklatten 

Afdeklat, voor de juiste afwerking van je schutting bieden wij je graag deze accessoire aan. 
Beschikbaar in verschillende maten en houtsoorten, voor elk schutting project een aanrader! 

Waarom een afdeklat?  

Niet alleen ziet een afdeklat er netjes en afgewerkt uit ook heeft dit onderdeel een functionele werking. Zo zorgt deze lat ervoor dat je tuinscherm wordt beschermd tegen verschillende weersomstandigheden zoals zon en regen. Daarbij komt het voor bij houtproducten dat de kopse kanten gaan scheuren, dit hoort erbij maar dit is deels te voorkomen door je schutting af te werken met deze lat. Zo kan je langer genieten van jouw project aangezien hiermee de levensduur wordt verlengd. 

Welke houtsoorten? 

In ons assortiment zie je verschillende houtsoorten voor de afwerking(Grenen, Douglas en Hardhout) zo is er voor elk project een andere houtsoort beschikbaar. Het mooiste is en wat wij ook aan raden om het houtsoort te bestellen in hetzelfde materiaal als jouw tuinscherm. Dit zorgt ervoor dat het aansluit en dit zal ook zorgen voor het minste kleurverschil. 

Welke formaat afdeklat past bij mijn schutting? 

Bij een afdekbalk dien je goed te kijken naar de dikte van de sponning en van de lat. De dikte van jouw plankenscherm zal in de sponning van de lat dienen te vallen.  

Wat voor schutting?  

Deze afwerking is alleen mogelijk bij rechte plankenschermen. Klik hier voor onze plankenschermen!  

Project inspiratie: 

Om je een inzicht te geven hoe dit er ongeveer zal gaan uitzien zie hieronder een van onze eigen projecten waarin de afdekplank is verwerkt: 

Douglas schutting project Bergschenhoek 

Montage 

Om je op weg te helpen voor de montage van deze lat raden wij aan om dit product vast te zetten met houtlijm. Het vastschroeven raden wij niet aan, doordat dit een plankenscherm betreft waar de balken op liggen gaan de planken bij het boren splijten.  

afdeklat schutting geimpregneerd hout sponning zachthout grote voorraad afdeklatten voor schuttingen schutting