Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Alles voor uw dak

Maak je dak waterdicht met deze materialen! Er zijn diverse opties om je blokhut te bedekken, maar het is cruciaal om rekening te houden met het type dak. Een plat dak vereist een ander type dakbedekking dan een zadeldak. Lees verder en vind de juiste dakbedekking voor jouw blokhut.

Dakbedekkingvoor je blokhut 

Je kunt je blokhut op verschillende manieren bedekken, maar het belangrijkste is om te kijken naar welk soort dak je hebt. Bij een plat dak heb je een ander soort dakbedekking nodig dan bij een zadeldak.  

Welke dakbedekking heb je nodig bij een blokhut? 

Om je tuinhuis te behoeden tegen regen en kou is het belangrijk dat je het dak beschermt met de juiste materialen. Het is afhankelijk van het type dak welk soort dakbedekking je nodig hebt. Bij een plat dak is het aan te raden om EPDM te plaatsen. Het voordeel van EPDM is dat er geen dieren en vocht tussen kunnen komen, omdat het als een geheel op het dak wordt geplaatst. Dit wordt ook vaak gebruikt als dakbedekking bij een blokhut. Bij een schuin aflopend dak worden er verschillende materialen geadviseerd, zoals shingles, golf- en dakpanplaten. Klik hier voor meer informatie over welke materialen je voor welk type dak kunt gebruiken.  

Hoe plaats je de dakbedekking? 

Het plaatsen van je dakbedekking is afhankelijk van welk type je kiest. EPDM is gemakkelijk te bevestigen met lijm. Shingles bevestig je met asfaltnagels en eventueel lijm. Op de shingles zit een plakstrip waarmee zij vast komen te zitten aan de ondergrond, maar als je plaatst met koud weer, kun je lijm gebruiken als extra montage en bevestiging. Voor de dakpanplaten zijn meer stappen nodig. Eerst bevestig je damp-open folie om vochtvorming te voorkomen. Vervolgens bevestig je verticaal de tengels en op de tengels plaats je horizontaal de panlatten. Hierop plaats je dakpanplaten die je bevestigt met dakpanschroeven. De dakpanplaten zijn dus wel iets complexer te monteren dan shingles.  

Soorten dakbedekking bekijken 

In onze showroom in Hardinxveld-Giessendam kunt u de verschillende soort dakbedekking bekijken. Hier kun je de mogelijkheden met je eigen ogen bekijken en beslissen welke je het mooiste vindt. Om de keuze nog makkelijker te maken, kun je bij het samenstellen van jouw overkapping gelijk de juiste dakbedekking (welke geschikt is voor jouw bestelde product) kiezen en deze toevoegen aan je winkelwagen. 

dakbedekking dakplaten blokhut epdm op rol dakbedekking paketten nubuiten waterdicht dak Natuurlijke dakbedekking voor blokhut nubuiten