Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
 • Winkel (NH)
 • Gouda
 • Utrecht
 • Hardinxveld (Experience Centre)
 • Oss
 • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Dakpanplaat HPS200 (mat)

De beste die er zijn! Gemaakt van staal met een matte HPS200 Ultra coating. Vergeet niet hulpstukken en schroeven in de dezelfde kleuren mee te bestellen!

HPS200 Ultra  

Maak jouw project helemaal af met de HPS200 Ultra dakpanplaten. Deze uitvoering is van de beste kwaliteit en beschikt over een kleur coating waar we je zo meteen meer over zullen vertellen. De dakpanplaat heeft vele voordelen en geeft jouw verblijf een robuuste uitstraling doormiddel van de matte afwerking is het ook een echte eyecatcher. Bij NuBuiten bieden wij je dit graag aan in verschillende maten en kleuren!  

Wat zijn dakpanplaten en bij welke daken wordt het gebruikt? 

Dakpanplaten geven de look af van dakpannen, elke plaat bestaat namelijk uit meerder dakpannen. 
Ze zijn naast dat dit een goedkopere oplossing is dan ook gemakkelijker te plaatsen en zijn geschikt als je de volgende punten kan afvinken: 

 • Is het dak haaks? Dit is te meten om van hoek tot hoek te meten, wanneer de maten erg verschillen zal het dak scheef staan en bij een groot verschil zal er een deel van de constructie vervangen moeten worden. Klein verschil als in een aantal cm? Dan kan je dit nog corrigeren met de windveren. 
 • Controleer de dakhelling De minimale helling moet 14 graden zijn, mag dit minder zijn? Ja maar plaatst dan tussen het dakbeschot en dakpanplaten extra een dampdoorlatende folie. 

Dakpanplaten voor zien van coating 

De platen zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en heeft een matte color coating, de dakpanplat is namelijk gecoat met een 200 mu(0.200 mm) dikke coating. Hoe wordt dit gemaakt? Dat is op basis van pvc en wordt HPS200 Ultra genoemd. De coating is hoogwaardig en zorgt dan ook voor kleurbehoud, de platen zijn beschikbaar in de volgende kleuren: Rood, groen, terracotta, antraciet en zwart. 

Hulpstukken voor jouw dak.

Naast het plaatsen van dakplaten is er vanuit ons een noodzakelijk advies om niet te vergeten enkele hulpstukken mee te bestellen. Dakplaten alleen zorgen er namelijk niet voor dat jouw project water- en winddicht is. De hulpstukken bestaan uit nokstukken en windveren, zo is een nok stuk het verbindende element en plaatst je dit op de nok en een windveer zorgt ervoor dat er geen regen en wind onder jouw dakbedekking komt en wordt aan de onderzijde gemonteerd.  

Montagetips voor jouw dakpanplaten

Iets plaatsen wat je nog nooit heb gedaan blijft altijd een uitdaging, we geven je dan ook graag een aantal tips. 

 • Gebruik ongeveer 10 schroeven per M2 
 • Gebruik damp-open folie, zo voorkom je vochtvorming 
 • Bij de montage van je dakpanplaten start je dus met het aanbrengen van de folie op de dakconstructie. Vervolgens monteer je op de folie de tengels van de nok naar de goot (verticaal). Houdt hierbij een afstand van 40 cm tussen de tengels aan. Daarna bevestig je de panlatten met een tussenafstand van ca. 35 cm evenwijdig aan de goot (horizontaal). Deze afstand is afhankelijk van de panhoogte van je dakpanplaat. 
 • Gebruik de bijhorende dakpanschroeven in dezelfde kleur als de platen voor een mooi geheel. 

Advies voor jouw project? 

Neem bij vragen of uitleg altijd even contact met ons op, we geven je dan ook graag advies. Klik hier om in contact te komen met een specialist.   

verschillende kleuren tatasteel hps2000 dakpanplaten Dakpan snelle installatie dakpan platen dakpanplaat zwart hps2000 tata steel tata steel hps2000 dakpanplaten dakpan plaat