Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Hardhouten vlonderplanken

Ben je op zoek naar vlonderplanken die lang meegaan? Dan zijn de hardhouten vlonderplanken misschien wel wat voor jou! Door de warme uitstraling en goede kwaliteit heb jij extra lang plezier van je terras.

Welke dikte wil je?

Filter op dikte:

Filter op breedte:

Hardhouten vlonderplanken 

Op zoek naar een duurzaam vlonder met een warme uitstraling? De hardhouten vlonderplanken zijn dan echt wat voor jou! De planken zijn van zeer goede kwaliteit en hebben bovendien een lange levensduur.  

We snappen dat de verschillende soorten hardhout je kunnen verwarren. Daarom hebben we alle soorten hardhout vlonderplanken, in het kort, voor je op een rij gezet. 

Soorten hardhout voor je vlonder

Bangkirai heeft een mooie lichtbruine kleur en is afkomstig uit Zuidoost- Azië. Onbehandeld Bangkirai heeft duurzaamheidsklasse 2 en gaat wel 20-25 jaar mee!  

Kapur heeft een warme roodbruine kleur en is afkomstig uit Zuidoost- Azië. Kapur is een goed alternatief voor het wat duurdere soort Bangkirai. Onbehandeld Kapur heeft duurzaamheidsklasse 3 en gaat wel 10-15 jaar mee.  

Tiara heeft een roodbruine kleur is een zeer duurzaam soort afkomstig uit de FSC gecertificeerde tropische regenwouden van Zuid- Amerika. Tiara heeft duurzaamheidsklasse 2 en gaat wel 15-20 jaar mee.  

Afrikulu heeft een mooie roodbruine kleur en is afkomstig uit West- Afrika. Door de hoge dichtheid nemen de planken bijna geen vocht op. Hierdoor worden de vlonderplanken minder glad. Onbehandeld Afrikulu heeft duurzaamheidsklasse 1 en gaat wel 20-25 jaar mee.  

Padouk heeft een typerende koraalrode tot paarsbruine kleur en is afkomstig uit Midden-en West Afrika. Na blootstelling aan regen en zon zal de kleur uiteindelijk veranderen naar egaal grijs. Padouk heeft duurzaamheidsklasse 2 en gaat minstens 25 jaar mee! 

Dikte vlonderplank kiezen

Bij het kiezen van een vlonderplank is het goed om te kijken naar de dikte van de plank en het doel. Bij intensief gebruik en steigers volstaat 28 mm dikte. Bij een tuin of woning volstaat 21 mm dikte.  
In ons assortiment hebben wij verschillende hardhout soorten vlonderplanken. Kom je er niet uit? Aarzel niet om langs te komen, bij onze showroom in Hardinxveld- Giessendam, om de verschillende soorten te bekijken. Onze experts weten alles van de hardhouten vlonderplanken en voorzien je, onder het genot van een kopje koffie, van advies.  

Nubuiten inspiratie vlonder hardhouten bangkirai hardhouten vlonderplanken groef glad nubuiten vlonderplank hardhouten bangkirai kapur tiara afrikulu Padouk