Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Grenen vlonderplanken

Ben je op zoek naar vlonderplanken met de beste prijs-kwaliteit verhouding? Kijk dan eens tussen de grenen vlonderplanken! De grenen vlonderplanken zijn onder druk geïmpregneerd om de levensduur te verhogen.

Filter op dikte:

Filter op breedte:

Grenen vlonderplanken 

Een van de populairste houtsoorten welke niet meer weg te denken is uit de tuinbranche. Door de groene impregnatie geeft deze plank een groenige kleur af. Prijs-kwaliteit verhouding is perfect voor jouw nieuwe vlonder! Door de impregnatie zijn de planken onder druk behandeld en zullen deze langer mee gaan. 

Bij NuBuiten hebben wij verschillende profielen, hier vertellen wij je later meer over! 

Grenenhout eigenschappen

Graag vertellen wij je nog wat over Grenenhout, door de kwaliteit kun je van deze houtsoort optimaal 10-15 jaar genieten. Dit komt mede door de groene impregnatie, hierdoor wordt de levensduur verlengd. De houtsoort is relatief zacht en daarmee ook gemakkelijk te verwerken. Door de gemakkelijke verwerking is grenen een van de meest gebruikte houtsoorten. 

Thermisch gemodificeerd 

Thermisch gemodificeerd is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van houtverduurzaming. Het hout is verduurzaamd met een specifieke warmtebehandeling, waarbij het hout wordt verhit tot minimaal 180 graden. Tijdens dit proces worden er geen chemische middelen toegepast. Dit zorgt voor een enorme groei in de populariteit van dit product. Met name zachthout is geschikt voor thermische modificatie, maar in principe kunnen alle houtsoorten thermisch behandeld worden. Het kan zelfs zo zijn dat het zachthout van duurzaamheidsklasse 5 naar klasse 2 gaat. Bij Grenen planken zal de levensduur 15-25 jaar zijn! 

 

Welke onderregels heb ik benodigd? 

De meest gebruikte kopmaat voor onderregels is 45 x 70, deze maat geeft jouw vlonder voldoende stevigheid waardoor je lang ervan kan genieten. Hardhouten regels is de meeste gekozen Onderregel voor een vlonder. Dit komt vooral door de duurzaamheid en levensduur. Kies je niet voor een hardhouten regel, dan zal de vlonder niet langer dan 10 jaar mee gaan en heb je kans op houtrot. 

Montage 

Tijdens je zoektocht naar de juiste schroef kunnen wij begrijpen dat je een beetje de kluts kwijt raakt. Als stelregel hanteren wij dat de schroef de dubbele lengte van de toplaag moet hebben.  

Ook bestaat er zoiets als blinde montage, hiervoor gebruik je onze Westwood hapax fixing pro: Klik hier voor onze blinde montagemateriaal   

Hulp nodig? 

Om je wat hulp te bieden hebben wij stapsgewijs een uitleg gemaakt hoe je een vlonder dient te leggen, klik hiervoor op de volgende link: Hoe leg ik een vlonder? Komt je er dan nog niet helemaal uit? Wij staan voor jouw vragen klaar in Hardinxveld-Giessendam onder het genot van een kopje koffie!