close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Lijngoten

Ben je op zoek naar een oplossing voor wateroverlast rondom je huis? Onze drainagesystemen zorgen ervoor dat overtollig water efficiënt wordt geabsorbeerd en opgeslagen dankzij de gebruikte lijnbuizen. Laat je huis droog blijven en voorkom wateroverlast met onze drainagesystemen.

Lijngoten  

Overlast van water rond je huis? Dan ben je opzoek naar een drainagesysteem. Door middel van lijnbuizen wordt het teveel aan water geabsorbeerd en opgeslagen. 

Waarom een lijngoot? 

Om hinderlijke waterplassen in je tuin te voorkomen kan een drainagesysteem een goede oplossing zijn. Hierdoor behoud je de tuin en loopt het water geleidelijk aan weg. Een voordeel is dat de goot verdroging van de bodem voorkomt. Een lijngoot wordt vaak tussen een terras en (kunst)gras geplaatst. Daarnaast kan een lijngoot in het straatwerk of bij een gevel geplaatst worden.  Veel mensen kiezen voor bestrating in hun tuin. Een nadeel aan bestrating is echter het onderhoud eraan. Doordat het water niet goed weg kan lopen ontstaat er regelmatig groene aanslag. Door een lijngoot aan te leggen wordt het water weggeleid en is het onderhoud een stuk minder. De goot slaat het overschot aan water op en zodra de grond het weer aankan wordt het water geleidelijk aan afgegeven. Daarnaast kan je de lijngoot ook laten uitlopen op een vijver of sloot.  

Let voor het aanschaffen van lijngoten goed op de capaciteit van de goten en of deze aansluit bij jouw soort grond.  

Hoe leg je een lijngoot aan? 

  1. Graaf een sleuf om de goten in te leggen. Per goot kan de diepte verschillen. Lees dus goed de gebruiksaanwijzingen. 
  1. Plaats de goten in de sleuf en sluit ze op elkaar aan. 
  1. Vul de sleuf af met zand, grind of grond.  

Tips nodig voor het plaatsen van Hydroblob infiltratieblokken? Klik hier. 

Alles voor je tuin 

In ons assortiment vind je niet alleen lijngoten en artikelen voor de afwatering. Verschillende bestratingen en benodigdheden ervoor en andere spullen om jouw tuin af te maken.  

Bestel eenvoudig via onze webshop. Kom je er niet helemaal uit en heb je nog advies nodig? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact op met onze klantenservice of kom langs bij ons Experience center in Hardinxveld-Giessendam.  

afvoer grondwater afwatering lijngoot nubuiten lijngoot afwatering tuin afwatering lijngoot tuin nubuiten