Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Vuren bloembakken

Vuren bloembakken de ideale keuze voor bloembakken in de tuin, op je dakterras of balkon. Kies voor geïmpregneerd hout voor de extra levertijd van de bloembakken.

Vuren bloembak  

Op zoek naar een plek waar je jouw planten en bloemen de beste verzorging kan geven? Dan is de vuren bloembak precies wat jij zoekt!  

Vurenhout het tuinhout voor jouw bloembakken 

Vuren is een zachte houtsoort en is makkelijk te bewerken. Het impregneren, verven, beitsen of lakken is dan ook zeer makkelijk wat dit een geliefd houtsoort maakt. Vuren heeft van origine een levensduur van 5-10 jaar en heeft een bleek witte kleur. De meeste van onze bloembakken zijn groen geïmpregneerd. Hierdoor wordt de levensduur van het hout verlengt tot 10-15 jaar en is het beschermt tegen rot en schimmel. Een bijkomend voordeel is dat het hout minder snel zal vergrijzen.  

Hoe vul je zo’n bloembak eigenlijk? 

Allereerst is het belangrijk dat er (wortel)doek aanwezig is in de plantenbak. De vochtige grond en wortels kunnen de bak aantasten wat de levensduur verminderd. Het worteldoek zorgt er ook voor dat alle aarde in de bloembak blijft. We bieden verschillende maten bloembakken waar het worteldoek al in bevestigd is. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de bak voor een deel te vullen met Hydro korrels. De korrels vormen een drainagelaag waardoor de waterhuishouding verbeterd. Daarnaast wordt de bak zwaarder waar het beter bestand is tegen weersomstandigheden zoals sterke windvlagen. De overige ruimte vul je vervolgens met goede, luchtige potgrond. Hierna kun je de planten plaatsen of je bloemen inzaaien. Wij bieden verschillende bakken aan met een verstelbare bodem waardoor het mogelijk is om kleinere planten in een grote bak te plaatsen. Zet erin wat jij mooi vindt en creëer je eigen paradijs! 

Type bloembakken 

Natuurlijk bieden wij niet één type Vuren bloembak aan. Een bloembak met trellis en een moestuinbak misstaat zeker niet in ons assortiment. De eerste is zeer geschikt voor klimplanten. Daarnaast is deze bak ideaal om een natuurlijke afrastering te creëren in je tuin. Mocht je een bak willen om in te tuinieren is de minituin echt wat voor jou! Dankzij het compacte formaat zijn deze ook zeer geschikt voor op je balkon. 

vuren bloembak tuinhout hillhout nubuiten experience center hillhout vuren bloembakken nubuiten hardinxveld giessendam Vuren bloembakken met trelis scherm bloembak