Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Stalen bloembak

Ben je op zoek naar een stalen bloembak? Ons assortiment biedt een ruime keuze aan plantenbakken, vervaardigd uit verschillende materialen zoals cortenstaal, thermisch verzinkt staal en vuurverzinkt staal. Ontdek hier onze selectie en de eigenschappen van elke soort.

Stalen bloembak 

Als je op zoek bent naar een stalen bloembak, hebben wij een ruim assortiment verschillende plantenbakken die precies zijn wat je zoekt. Wij bieden bloembakken aan van zowel cortenstaal, thermisch verzinkt staal en vuurverzinkt staal. Hier een klein overzicht wat de verschillende soorten inhouden. 

Cortenstaal

Cortenstaal heeft de afgelopen tijd flink aan populariteit gewonnen en is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. Het staal zal na verloop van tijd door de weersomstandigheden een roestige kleur krijgen. Het is hierbij verstandig om in ogenschouw te houden dat dit in het begin kan afgeven en dus voor vlekken op de ondergrond zou kunnen zorgen. Behalve het feit dat het staal ondershoudsvrij zeer duurzaam is en het onderliggend metaal tegen corrosie beschermt, geeft het ook nog eens een warme uitstraling. 

Thermisch verzinkt staal  
Thermisch verzinkt staal is zeer corrosiebestendig en gaat, afhankelijk van de dikte van de zinklaag, wel 50 jaar of langer mee. Tijdens het proces wordt het staal ondergedompeld in een bad met vloeibaar zink van 450 graden en legeert het zink met het staal, waardoor een laag ontstaat die onverbrekelijk is. Eerst wordt het staal ontvet, gebeitst en gefluxt en na verzinking zal er een onverbrekelijke laag ontstaan. Ondanks dat het staal zeer duurzaam en door de totale bescherming, dat wil zeggen dat het zink in alle hoeken en gaten doordringt, betrouwbaar is, is de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend. Gezien de gunstige eigenschappen en het feit dat het niet duurder is dan andere gangbare beschermingssystemen voor staal, is het voor zowel de korte- als lange termijn een geslaagde keuze.  

Montage 

Het monteren van een cortenstaal of thermische verzinkte bloembak is redelijk eenvoudig. Echter is het wel belangrijk om vooraf goed te bedenken waar je de plantenbak wilt hebben staan, dit omdat ze wel behoorlijk zwaar zijn. De zijkanten worden in een hoek van 90 graden aan elkaar bevestigd zodat de bloembak een geheel vormt; hierna is deze klaar voor gebruik.  

plantenbak cortenstaal stalen bloembak nubuiten grijze bloembak plantenbak staal stalen bloembak cortenstaal zilver plantenbak nubuiten