Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Vergaarbak

Een vergaarbak is een essentieel onderdeel van een hemelwaterafvoersysteem. Deze bak is bevestigd aan een dak en vangt het hemelwater op, waarna het via een regenpijp wordt afgevoerd. Naast zijn functionaliteit, is een vergaarbak ook een prachtige decoratie voor jouw gevel. Bescherm jouw vergaarbak met een afneembaar rooster tegen vogelnesten en maak gebruik van een hemelwaterafvoerset voor een efficiënt systeem op jouw dak. Bekijk onze selectie voor gemakkelijk vergelijken en bestellen.

Vergaarbak 

Een vergaarbak dient als opvangbak voor hemelwater bevestigd aan een dak. Daarna voert deze bak het water via een regenpijp af. Naast het afvoeren van het water is een vergaarbak ook een prachtig decoratiestuk op jouw gevel. Door middel van een afneembaar rooster kan je een vergaarbak beschermen tegen vogelnesten. Een vergaarbak kan onderdeel zijn van een hemelwaterafvoerset. Deze set is natuurlijk onmisbaar voor jouw dak. Om het je gemakkelijk te maken hebben we het een en ander op een rijtje gezet.  

Wat heb je nodig voor jouw hemelwaterafvoerset? 

Binnen ons assortiment vindt je twee materiaalsoorten: zink of pvc.  

Om de regenpijp vast te zetten zijn deze natuurlijk onmisbaar. De stelregel die hierbij gehanteerd wordt is de volgende: per 1,5 meter minimaal 1 beugel bevestigen. De regenpijp komt door, middel van de beugel, op ca. 30 mm van de muur af. Om de regenpijpbeugel te bevestigen aan de muur kan een muurplaat/montage-oog niet ontbreken.  

Deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. De bochten zijn voorzien van een verbreed uiteinde. Hierdoor kunnen de bochten makkelijk op elkaar of op de regenpijp geschoven worden.  

Deze voeren het water af naar de regenpijp. Dit is noodzakelijk om waterschade op het dak te voorkomen.  

Zorgt ervoor dat het water wordt afgevoerd. Om bladerenverstopping te voorkomen in de regenpijp kun je een bladvanger installeren. Op de regenpijp zijn ook nog hulpstukken te monteren. Hierdoor kan het water van meerdere goten afgevoerd worden in één pijp. 

De vergaarbak is alleen verkrijgbaar in zink. Deze materiaalsoort is beduidend duurder dan pvc, maar heeft een levensverwachting van 40 jaar. Een alternatief van de vergaarbak is de stadsuitloop. Deze is verkrijgbaar in zowel zink als pvc.  

Verstopping afvoer voorkomen 

Om verstopping te voorkomen is het belangrijk om regelmatig de regenpijp schoon te maken. Een makkelijke manier is om een ijzerdraad door de regenpijp heen te steken.  

zink vergaarbak hemelwater afvoer dak nubuiten vergaarbak hemelwater afvoer dak zink nubuiten