Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Betontegels geïmpregneerd

Impregnatie zorgt ervoor dat je tegels niet vergrijzen. De betontegels behouden dus mooi hun kleur!

Betontegels geïmpregneerd 

Onze betontegels zijn zeer sterk en ook nog is behandeld wat wil je nog meer?! De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en zijn uiterst geschikt voor een betonlook in jouw tuin. De tegels zijn modern ecologisch en ook duurzaam, we verklappen je graag zo meer over de vele voordelen maar ook over de nadelen. 

Wat zijn Geïmpregneerde betontegels 

De uitleg wat het nu precies is zal ongeveer gelijk zijn aan de onbehandelde betontegels, de tegel zijn namelijk zoals je misschien al een beetje kan raden van Beton. Dit zal ontstaan door zand en grind wat samen met wat poedercement en water goed door elkaar wordt gemengd en wordt uitgehard. Bij geïmpregneerde tegels krijgt de tegel nog een beschermlaag er gaat namelijk bij deze tegels een impregneermiddel op welke tot ongeveer 10 millimeter diep zal doorgronden. Dit zorgt er dan weer voor dat de tegel is beschermd tegen vocht en vuil. 

Wat is het verschil tussen onbehandeld, geïmpregneerd en gecoat?  

De tegels zijn beschikbaar in 3 verschillende afwerkingen, hier zal ook verschil in zitten wat we graag aan je toelichten. Er zijn hierin eigenlijk 2 grote verschillen, dit is de kwaliteit en de prijs. De gecoate en geïmpregneerde variant heeft een behandeling waardoor deze 2 veel langer zal meegaan dan de onbehandelde variant dit is daarnaast in prijs ook zichtbaar. 

Wat is nu de beste optie? Dan raden wij onze gecoate tegels aan! 

Hoeveel tegels zijn er benodigd voor mijn project? 

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken geven wij je graag advies hoeveel bestrating je precies benodigd zal hebben voor jouw project! 

Klik hier hoe je berekend hoeveel M2 je benodigd zal hebben.   

Voor- en nadelen 

Deze tegel biedt vele voordelen deze zetten wij graag even voor je op een rijtje: 

  • Mos & algenwerend 
  • Vuilwerend 
  • Onderhoudsvriendelijk 
  • Voetcomfort
  • Kleurondersteunend 
  • Duurzaam 

Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen, zo zijn deze tegels in ons assortiment niet geschikt voor een oprit. 

Daarbij is onderhoud ook zeer belangrijk, door de deklaag dien je het volgende te vermijden: 

  • Zuurhoudende reinigingsmiddelen  
  • Strooizout 
  • Hogedrukreiniger 

Doordat er een deklaag opzit zal na het gebruik van bovenstaande producten de impregnatie worden aangetast en de bescherming zal niet meer het werk doen zoals bedoeld. 

Wat is er nog meer mogelijk? 

Naast ons aanbod in betontegels hebben wij een breed assortiment in bestrating, hierdoor kan je eindeloos combineren wat een leuk effect zal geven! 

Wat er allemaal mogelijk is zie je hieronder: 

Klik hier voor ons assortiment aan bestrating!  

Kom langs bij NuBuiten! 

Ben je er nog niet helemaal uit wat je precies wil? Maak dan een afspraak met een van onze bestrating adviseurs en kom langs in ons experience center. 

Klik hier om met ons een afspraak te maken.   

luxe bestrating tuin betontegel geimpregneerd grijs tuin bestrating beton tegels geimpregneerd nubuiten betontegels geimpregeneerd duurzame tegel excluton