Afdeling
Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Tuinkast hout

Mooie tuinkasten gemaakt van Hout geschikt om uw kussens of tuingereedschap op te bergen.

Tuinkast hout 

Wil je van je tuin een feestje maken? Dan mag de tuinkast zeker niet ontbreken in je tuin! De kasten bieden veel opbergruimte en staan garant voor duurzame kwaliteit. 

Er zijn verschillende types houten tuinkasten waar je uit kan kiezen. De keuze ligt natuurlijk aan het doel wat jij voor ogen hebt. Zo leveren wij kasten, bergingen en klikokasten van hout. Wil je je containers wegwerken? Dit kan doormiddel van een container ombouw. Welk type kast je nodig hebt hangt af van wat je erin wilt doen. Van gereedschap, tuinkussens, containers tot fietsen. In ons assortiment zit altijd wel wat voor jou bij! 

Keuze houtsoorten voor jouw tuinkast. 

Onze tuinkasten verkopen wij in verschillende houtsoorten; 

  • Vuren 

Vuren is een populaire houtsoort met een bleek tot witachtig gele kleur. Het zachte hout is afkomstig van de fijnspar en is makkelijk te bewerken. Onbehandeld heeft deze houtsoort een verwachte levensduur van 5-10 jaar. Bij behandeling van het hout wordt de verwachte levensduur 10-15 jaar.  

  • Grenen  

Grenen is een houtsoort die veel wordt toegepast. Het hout is iets taaier te verwerken, maar is erg sterk. Het hout is bruingeel van kleur en heeft een klassieke uitstraling. Voor buitengebruik is het verstandig om het hout te impregneren. Grenen gaat onbehandeld 5-10 jaar mee, maar zodra behandeld gaat deze 10-15 jaar mee.  

  • Wilgenhout 

Wilgenhout is een toevoeging aan je tuin. De takken zijn afkomstig van de welkbekende knotwilgen en hebben een verwachte levensduur van 7-10 jaar. Wilgenhout is duurzaam en heeft een mooie natuurlijke uitstraling.  

Montage handleiding voor jouw tuinkast.

Wij begrijpen dat monteren van je kast een ingewikkelde klus kan zijn. Daarom leveren wij, naast het bouwpakket een opbouwhandleiding mee om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Mocht je er toch niet uitkomen? Onze klantenservice staat voor je klaar.  

Onderhoud is belangrijk voor de levensduur van jouw tuinkast 

Het is belangrijk om je kast goed te onderhouden. Hierdoor verleng je de levensduur en blijft je kast een toevoeging voor je tuin. Bij onbehandeld hout is het belangrijk om eerst goed te ontvetten, opschuren, opvullen en te reinigen. Daarnaast moet het oppervlakte droog zijn. Bij zowel geïmpregneerd als onbehandeld hout zijn de drie meest toegepaste afwerkingen oliën, beitsen en verven. 

Bestel een tuinkast bij NuBuiten! 

Bestel onze tuinkasten eenvoudig via onze webshop. Kom je er niet helemaal uit? Begrijpelijk! Kom langs bij ons ruim opgezette experience center in Hardinxveld- Giessendam. Onze experts staan klaar, om onder het genot van een kopje koffie, jou van advies te voorzien.  

nubuiten westwood houten tuinkast opberging houten opberging tuin fietstalling nubuitentuinkast hout opslag in de tuin opberging nubuiten