Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Fundering

Funderingsbalken voor een blokhut zijn erg essentieel. Hierdoor blijft de blokhut stabiel, maar kan ook optrekkend vocht of houtrot worden voorkomen.

Fundering Blokhut 

Funderingsbalken voor een blokhut zijn erg essentieel. Hierdoor blijft de blokhut stabiel, maar kan ook optrekkend vocht of houtrot worden voorkomen. Door een fundering balk verleg je de levensduur van je blokhut. Voordat je de fundering van de blokhut plaatst moet je zorgen voor een stabiele ondergrond. Een stabiele ondergrond bestaat uit tegels, een betonvloer of een palenconstructie.  

Welke funderingsbalken zijn er voor een blokhut? 

De meest gebruikte vorm van fundering voor een blokhut zijn de funderingsbalken. Je kunt hierbij kiezen voor de volgende materiaalsoorten/kleuren: grenen groen geïmpregneerd, grenen zwart gespoten, hardhout en composiet. De funderingsbalken kunnen voorkomen dat er vocht via de wanden in de blokhut trekt. Daarom raden we meestal aan om hardhout of composiet te gebruiken. Deze twee funderingsbalken zijn hiervoor het meest geschikt.  

De grenen funderingsbalken zijn prijstechnisch gezien het meest voordelig. Wanneer de blokhut droog staat of waarbij de funderingsbalken niet regelmatig te maken hebben met vocht, zijn de grenen funderingsbalken uitermate geschikt.  

Hoe moet een funderingsbalk geplaatst worden? 

De funderingsbalk heeft een schuine kant, dat is het afwateringsprofiel. Deze kant komt aan de buitenkant van de blokhut, zodat hier het water door kan weglopen.  

Eén van de belangrijkste dingen bij het plaatsen van de fundering is ervoor te zorgen dat alles waterpas staat. Door eerst van alle wanden de onderste laag op te bouwen kun je beter controleren of alles waterpas is haaks is. Daarna plaats je de funderingsbalken onder deze eerste laag.  

De funderingsbalken dien je schuin af te zagen, zodat deze in een vierkant/rechthoek kunnen worden gelegd en onder je blokhut passen.  

Waarvoor wordt het start-blokhutprofiel gebruikt? 

Het hardhouten start-blokhutprofiel is ook handig voor de fundering van je blokhut. Doordat bovenzijde van de plank ‘een mes’ heeft , passen de blokhutprofielplanken van je blokhut hier gemakkelijk op. Wanneer je dit profiel gebruikt voorkom je ook dat het vocht gemakkelijk in je blokhut trekt.  

Nog meer vragen? 

Heb je nog meer vragen over de fundering voor je blokhut? Neem contact met ons op! Wij kijken en denken graag met je mee. 

funderingsbalk blokhut grenen zwart gespoten onderregel onderregel grenen funderingsbalk blokhut duofuse onderregel blokhut fundering blokhut nubuiten