close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Siergrind

Siergrind is een zogenaamd ‘halfverhardingsmateriaal’. Ideaal om constrast te creeëren in je tuin. Je kunt het gebruiken voor je terras of wees creatief en gebruik het bijvoorbeeld als ondergrond bij bloembakken.

Filter op gewicht:

Siergrind 

Creëer met onze siergrind de mooiste oppervlaktes in jouw tuin, een uniek product voor jouw terras, looppad, oprit of siervlak. Het zal jouw tuin een natuurlijke uitstraling geven en voor elk type tuin is er een kleur, maat of type te vinden in ons ruime assortiment aan grind. 

Waarom siergrind?

Siergrind geeft je tuin een luxe effect en daarnaast is een van grootste voordelen dat het grind goed water laat doorlopen. Doordat dit losse steentjes betreffen heeft het water de ruimte om naar de grond te trekken. Daarnaast is het grind zo goed als onderhoudsvrij, onder het grind raden wij je aan om een worteldoek te leggen hierover vertellen we je later meer!  

Om het wat speelser te maken kan je grind combineren met natuursteen tegels, zo maak je jouw project helemaal af.  Klik hier naar onze natuursteen tegels!  

Welk formaat siergrind kies ik? 

Je kan zeggen elke tuin is anders maar ook qua smaak kunnen we nog wel is verschillen. Zo ook naar jouw zoektocht welke grind je kiest voor in je tuin, de ene houdt meer van het wat fijnere grind en de andere kiest juist voor wat grover. Om je toch wat op weg te helpen hebben we een aantal tips:  

  • Oprit: Wij adviseren je om voor een oprit te kiezen voor grind tussen de 8 en 25 mm. 
  • Tuinpad: Wij adviseren je om voor een tuinpad de kiezen voor grind tussen de 5-32 mm. 
  • Siergrind: Hier zijn alle afmetingen mogelijk. 

Wat voor ondergrond heb ik nodig? 

Het aanleggen van een grindlaag is eigenlijk zeer gemakkelijk, je zal altijd beginnen met de ondergrond. Hierbij dien je er zorg voor te dragen dat deze vlak is en dit kan van zand of grond zijn. 

Bij een siertuin/tuinpad/oprit kan je de keuze maken om er nog een worteldoek onder te leggen, dit zal ervoor zorgen dat er geen onkruid door heen zal groeien en dat de ondergrond zich niet mengt met het grind.  Klik hier voor onze worteldoeken. 

Voor een oprit adviseren wij om een grindmat mee te bestellen. De grindmat zorgt ervoor dat het grind op zijn plek blijft liggen, dit voorkomt daarnaast verzakking en sporen van bijvoorbeeld autobanden.  Klik hier voor onze grindmatten.  

Wij hebben voor je daarnaast nog wat extra montageadvies opgebouwd in een stappenplan: Klik hier voor ons stappenplan, grindpad of oprit aanleggen!  

Hoeveel siergrind per vierkante meter? 

Stap 1: Om het aantal benodigde zakken te berekenen reken je eerst de oppervlakte uit(breedte x lengte). 

Voorbeeld: Je tuin is 10 bij 4 meter, de oppervlakte is dan 40 m2(10x4). 

Stap 2: Vervolgens kijk je eerst hoe hoog het grind gaat worden in jouw project, wij werken met de vuistregel: standaard 5 cm bij grind tussen de 8-25 mm en een dikte van 8 cm bij het wat fijnere grind. 

Stap 3: Vervolgens maak je de volgende rekensom: Oppervlak x de dikte(40 x 0.05 = 2m3) = het aantal kuubs 

Stap 4: Nadat je het aantal kuubs weet kan je overgaan naar bestellen, 1 kuub is doorgaans 1500 kg 

Welke mogelijkheden voor tuin bestrating zijn er nog meer?

Bij NuBuiten hebben we een ruime keuze uit split en grind, voor de andere mogelijkheden klik dan op de volgende link: Klik hier naar onze split en grind!   

Kom langs bij NuBuiten in Hardinxveld-Giessendam! 

We begrijpen dat je het grind eerst graag ziet voordat je een keuze kan maken, bij NuBuiten is deze mogelijkheid er en we zien je graag in onze showroom in Hardinxveld-Giessendam. 

Klik hier voor ons adres en openingstijden!   

grijs canadian slate 10-20mm siergrind excluton nubuiten hardinxveld Siergrind 30-60mm excluton nubuiten 25kg siergriend rood paars excluton ondergrond