Onze houtsoorten

Redwood

Redwood is een nieuwe 'houtsoort' met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Voordelig én in duurzaamheid vergelijkbaar met onbehandeld Douglas.

Ga terug naar Onze Houtsoorten
hello banner background image

Uitstraling

Het Redwood is een nieuwe geïmpregneerde naaldhoutsoort in ons assortiment. Het hout lijkt op het geliefde Douglas hout, alleen heeft dit hout net andere eigenschappen. Redwood is namelijk geïmpregneerd en daarom vormvast. Door deze kunstmatige droging wordt de werking van het hout geminimaliseerd. De behandeling geeft het hout ook zijn roodachtige kleur, wat het op Douglas doet lijken.

Duurzaamheid

Redwood heeft een levensduur van minimaal 15 jaar, mits het boven de grond gebruikt wordt. Daarnaast is de impregnatie van het hout een ecologisch verantwoord proces.

Specificaties

Duurzaamheid 

Prijsklasse 

Sterkteklasse

Kleur 

Draad

Botanische naam

Familie 

Klasse III

€ €

C16

Geelrood tot geelbruin met roze gloed

Recht

Sequoia sempervirens

Taxodiaceae

Oppervlakteschimmel

Scheuren

Blank hout heeft een robuuste en authentieke uitstraling. Doordat het hout niet behandeld is, kan het wat sneller scheuren en ruwe plekken hebben. Dat heeft geen invloed op de kwaliteit van het hout.

Meer over scheuren ›
Een douglas plank in originele tint

Houtrot

Naast al deze eigenschappen kan hout ook gaan rotten. Daarom is het advies om onbehandeld hout buiten niet in contact te laten komen met de grond. Kan dit niet voorkomen worden, dan is het een optie om het deel dat in de grond komt te staan, te behandelen met teer, te voorzien van een ‘postsaver’ of anderszins te behandelen tegen houtrot.

Wat je nog meer moet weten voor je koopt ›

Vergrijzing

Onbehandeld word Douglas als het voor toepassing buiten wordt gebruikt steeds grijzer. Deze houtsoort bevat kleurstoffen die het hout de specifieke kleur geven. Daarnaast bevat dit hout ook verschillende stoffen die meer of minder verteerbaar zijn. Doormiddel van erosie slijten de zachten delen van het hout door middel van wind en neerslag weg. De buitenlaag van het hout vergrijst langzamerhand door werking van zonlicht en erosie. Dit natuurlijke proces vinden sommigen mooi, maar anderen juist niet.

Meer over vergrijzing ›
Oppervlakteschimmel

Schimmel

Het hout wordt op een natuurlijke manier gedroogd. Dat zorgt ervoor dat er soms wat schimmel op het hout zit. De schimmel is echter oppervlakkig en kan er eenvoudig afgewassen worden of verdwijnt vanzelf als er regen op het hout komt.

Meer over schimmel ›