Onze houtsoorten

Kapur

Ga terug naar Onze Houtsoorten
hello banner background image

Uitstraling

Kapur is een houtsoort die afkomstig is uit Zuid-Oost Azië. Het is een goed alternatief voor wie Bangkirai net wat te duur vindt. Kapur is in het algemeen wat zachter, minder duurzaam en beschikt over meer kleurtinten dan Bangkirai. Toch is het een uitstekende keuze, omdat er naast de aangenamere prijs ook nog een kwaliteitsproduct in huis wordt gehaald. De kleur varieert van roodbruin tot donkerroodbruin. 

Duurzaamheid

Kapur is een zeer duurzame hardhoutsoort die de laatste jaren steeds meer gebruikt wordt. Het voordeel van de Kapur vlonderplank is dat ze praktisch geen onderhoud nodig hebben. Het hout heeft dan ook een lange levensduur van 25 jaar of langer. 

Specificaties

Duurzaamheid 

Prijsklasse 

Sterkteklasse

Kleur 

Draad

Botanische naam

Familie 

Klasse III

€ €

D60

Licht roodbruin tot donker roodbruin 

Recht of kruisdraad

Dryobalanops spec. div

Dipterocarpaceae

kapur-terrasplank-25x145

Bewerkbaarheid

Kapur is, zowel met handgereedschap als met machines, matig te bewerken. Het gebruik van hardmetalen snijgereedschappen wordt aangeraden. 

 

Bijzonderheden

Bij buitentoepassingen dient roestvast bevestigingsmateriaal te worden gebruikt in verband met de aanwezigheid van looizuur. 

Toepassingen

Kapur is gebruikt voor binnen- en buitentimmerwerk kozijnen, ramen, deuren, betimmeringen, plinten, traptreden, vloeren en vlonders.