Onze houtsoorten

Thermowood

Terug naar Onze Houtsoorten
hello banner background image

Eigenschappen Thermowood

Wat is Thermowood?

Thermische modificatie is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van houtverduurzaming. Tijdens deze behandeling wordt een hogere duurzaamheidsklasse gerealiseerd, zonder toepassing van chemische middelen. Het is dus een zeer milieubewuste optie!

Het voordeel van deze behandeling is bovendien dat ongedierte, schimmels en vocht worden verwijderd. Daarnaast wordt het hout door de warmtebehandeling zodanig gemodificeerd dat het geen voedingsbodem meer vormt voor potentiële schimmels en insecten. Hierdoor kan extra lang van het hout worden genoten! 

Meer infomatie

Duurzaamheid

Bij het hitte proces van thermowood worden geen chemische stoffen gebruiken, dus het is een verantwoorde vorm van verduurzamen. Bij thermisch verduurzaamd hout, zoals grenenhout en vurenhout, stijgt de duurzaamheidsklasse van 4 naar 2. Dit betekent dat thermowood een levensduur van circa 20 jaar heeft. Daarnaast zijn er andere houtsoorten, zoals Ayous, wat van duurzaamheidsklasse 5 naar 2 gaat.

thermowood

Specificaties

Duurzaamheid 

Prijsklasse 

Sterkteklasse

Kleur 

Draad

Toepassing

Klasse I – II

€ € €

Afhankelijk van houtsoort

Bruin

Recht

Wand in je overkapping, schuttingen en andere tuinafscheidingen

Favoriet van de klant

Thermowood Ayous

Eén van de varianten die bij ons verkrijgbaar is, is Thermowood dat vervaardigd is uit Ayous. Ayous is van zichzelf niet zo duurzaam, maar dankzij de thermische modificatie wordt het hout harder en net zo duurzaam als hardhout. Een groot voordeel van dit houtsoort is daarnaast dat het veel sneller weer terug groeit in goed beheerde FSC of PEFC bossen.

Thermisch gemodificeerd Ayous hout heeft onbehandeld een levensduur van minimaal 20 tot 25 jaar en zal na verloop van tijd zeer fraai vergrijzen. Thermowood Ayous is substantieel voordeliger in prijs en is dan ook het ideale compromis tussen prijs en lange levensduur. Bij juiste montage en inachtneming van het juiste onderhoud, heb je vele jaren plezier van je terras, schutting of overkapping.

Thermowood profiel duurzaam Ayous

Thermowood in ons assortiment

Bekijk hier het gehele Thermowood assortiment

Klantervaringen

Thermowood profiel duurzaam Ayous
Thermowood profiel voor gevelbekleding
Thermowood profiel duurzaam Ayous
Thermowood profiel buitenverblijf