Filter Op
Prijs
Breedte mm
Dikte mm
Lengte mm
thermowood

ONTDEK THERMOWOOD 

In het kort

Thermisch gemodificeerd is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van houtverduurzaming. Tijdens deze behandeling wordt een hogere duurzaamheidsklasse gerealiseerd, zonder toepassing van chemische middelen. Het is dus een zeer milieubewuste optie! Het voordeel van deze behandeling is bovendien dat ongedierte, schimmels en vocht worden verwijderd. Daarnaast wordt het hout door de warmtebehandeling zodanig gemodificeerd dat het geen voedingsbodem meer vormt voor potentiële schimmels en insecten. Hierdoor kan extra lang van het hout worden genoten!  

Thermowood Essen

Eén van de varianten die bij ons verkrijgbaar is, is Thermowood dat vervaardigd is uit Essen. Van nature is essen niet erg duurzaam en oogt het niet elegant. Om toch een prachtige uitstraling en een langere levensduur te realiseren, is het Thermowood-proces ontwikkeld voor Essen. Door Essen te behandelen met Thermowood, ontstaat er een warme bruine kleur met een natuurlijke houttekening. Daarnaast wordt het hout enorm stabiel, omdat er sprake is van een lagere vochtopname.

Thermowood Vuren

Thermowood van Vuren is net als Essen behandeld zonder chemische toevoegingen, dat door een thermische behandeling duurzaam gemaakt wordt. Thermowood Vuren is substantieel voordeliger in prijs. Door de karakteristieke kwasten wat rustieker en niet zo hard en duurzaam als Thermowood Essen. Thermowood Vuren is het ideale compromis tussen prijs en lange levensduur. Bij juiste montage en inachtneming van het juiste onderhoud, heb je vele jaren plezier van je terras of gevelbekleding.

3 artikelen gevonden. Klik hier voor de resultaten.
Quickview
Dit product is toegevoegd aan je winkelmand