Afrikulu is een duurzame houtsoort en heeft een levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar. Afrikulu wordt veel gebruikt voor het bouwen van een vlonder.

 

Eigenschappen

Deze houtsoort is afkomstig uit West-Afrika en heeft een zijdeachtige glans. Het is een prachtige, duurzame houtsoort met een rood tot roodbruine kern. De botanische naam van deze houtsoort is Autranella congolensis en komt voornamelijk uit Congo, Zaïre en Cameroen. Het is ook bekend onder de naam Mukulungu. Door de invloed van het zonlicht vergrijzen de planken heel fraai.

 

banner

Duurzaamheid

Afrikulu is een duurzame houtsoort en beschikt over duurzaamheidsklasse 1. Het hout heeft een levensuur van 20-25 jaar. Een vlonder van afrikulu kan dus wel 25 jaar of langer blijven liggen, zeker als deze goed geventileerd en onderhouden is.

Toepassing

Afrikulu is geschikt voor veel verschillende binnen- en buitentoepassingen. NuBuiten is gespecialiseerd in de verkoop van Afrikulu vlonderplanken.

 

banner

Verwerking

Afrikulu is zwaar en hard, maar wel goed te bewerken. Dit maakt het heel geschikt voor een stevige vlonder. Door de dichtheid van het hout nemen vlonderplanken van Afrikulu weinig vocht op. Hierdoor worden de planken minder glad en zijn ze zeer stabiel. Het is wel aan te raden om het hout voor te boren als het vastgeschroefd moet worden. Daarnaast adviseren wij altijd om RVS schroeven en bevestigingsmiddelen te gebruiken, dit voorkomt vlekken op het hout. Voor het monteren van afrikulu vlonderplanken zijn speciale clips verkrijgbaar.

Er zijn geen producten gevonden

Deze houtsoort is afkomstig uit West-Afrika en heeft een zijdeachtige glans. Het is een prachtige, uiterst duurzame houtsoort met een rood tot roodbruine kern. Afrikulu beschikt over duurzaamheidsklasse I en het product is geschikt voor alle toepassingen, zelfs voor verwerking in de grond of op plekken waar het in contact komt met water.

Quickview
Dit product is toegevoegd aan je winkelmand