Ontdek NuBuiten

Staatsbosbeheer

hello banner background image

Hoe werken we samen?

Onze passie voor hout vertaalt zich niet alleen naar de kwaliteit van onze producten, maar ook in het respect voor de bossen die het gebruik van hout mogelijk maken. Wij werken dan ook samen met leveranciers die gebruik maken van Staatsbosbeheer.

NuBuiten staat voor:

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 270.000 HA natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten. Met onze samenwerking willen we bijdragen aan een betere natuur zodat de komende generaties worden voorzien van een goede, groene toekomst.

video background
play_circle_filled
Waarom werkt Staatsbosbeheer in het bos en kappen we bomen?

Wat doet Staatsbosbeheer?

Wat is precies het doel van Staatsbosbeheer? Het lijkt soms onlogisch. Bomen zijn goed voor het klimaat, waarom worden ze dan omgekapt? In de video hierboven legt Staatsbosbeheer dit uit.

Staatsbosbeheer wilt wel meer bos in Nederland. Waarom blijven ze dan toch steeds aan het werk? Daar zijn verschillende redenen voor:

  1. Voor een veerkrachtig en toekomstbestendig bos
  2. Bos levert hout. Een grondstof voor producten die we allemaal dagelijks gebruiken.
  3. Voor een toegankelijk maar ook veilig bos

Iedere Nederlander gebruikt per jaar 1 kuub hout. En Staatsbosbeheer levert een deel daarvan. FSC, het internationale keurmerk voor duurzaam bosbeheer ziet erop toe dat bossen goed en duurzaam beheerd worden. Staatsbosbeheer voldoet aan die eisen. Ze oogsten dus niet meer dan er bijgroeit.

NuBuiten heeft de FSC® certificatie. Dit betekent dat het bos van oorsprong onafhankelijk geïnspecteerd en geëvalueerd wordt volgens strikte eisen op vlak van milieu en sociale en economische eisen zoals goedgekeurd door de Forest Stewardship Council A.C.®.

Onze keurmerken

We laten ons graag scherp houden. Keurmerken zoals FSC en PEFC garanderen dat ons hout op zo’n manier gekapt wordt zodat het bijdraagt aan een gezond bosleven.