Ontdek NuBuiten

NuBuiten heeft een samenwerking met Staatsbosbeheer. 

Terug naar Ontdek NuBuiten
hello banner background image

In het kort

Onze passie voor hout vertaalt zich niet alleen naar de kwaliteit van onze producten. Bij NuBuiten zien we onze liefde terug in het respect voor de bossen, die het gebruik van hout mogelijk maken. Wij werken samen met leveranciers die gebruik maken van Staatsbosbeheer.

NuBuiten staat voor:

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 270.000 HA natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten. Met onze samenwerking willen we bijdragen aan een betere natuur zodat de komende generaties worden voorzien van een goede, groene toekomst.

Wat doet Staatsbosbeheer?

Wat is precies het doel van Staatsbosbeheer? Het lijkt soms onlogisch. Bomen zijn goed voor het klimaat, waarom worden ze dan omgekapt? In de video hieronder legt Staatsbosbeheer dit uit.

Staatsbosbeheer wilt wel meer bos in Nederland. Waarom blijven ze dan toch steeds aan het werk? Daar zijn verschillende redenen voor:

  1. Voor een veerkrachtig en toekomstbestendig bos
  2. Bos levert hout. Een grondstof voor producten die we allemaal dagelijks gebruiken.
  3. Voor een toegankelijk maar ook veilig bos

 

Iedere Nederlander gebruikt per jaar 1 kuub hout. En Staatsbosbeheer levert een deel daarvan. FSC, het internationale keurmerk voor duurzaam bosbeheer ziet erop toe dat bossen goed en duurzaam beheerd worden. Staatsbosbeheer voldoet aan die eisen. Ze oogsten dus niet meer dan er bijgroeit.

NuBuiten heeft de FSC® certificatie. Dit betekent dat het bos van oorsprong onafhankelijk geïnspecteerd en geëvalueerd wordt volgens strikte eisen op vlak van milieu en sociale en economische eisen zoals goedgekeurd door de Forest Stewardship Council A.C.®.

block background
Ontdek alle NuBuiten keurmerken
Onze keurmerken