Duurzaamheid

Op weg naar een groen(er) NuBuiten

Duurzaamheid

Bij NuBuiten hebben we een droom: dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het buitenleven. Nu én in de toekomst. Op deze pagina leggen we je uit welke stappen we zetten op weg naar een duurzamer NuBuiten en geven we je tips om als klant een duurzame keuze te maken!

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een begrip waar te pas en te onpas gebruik van wordt gemaakt. Wat is duurzaamheid nu eigenlijk?

Volgens het CBS is duurzame ontwikkeling ‘alle ontwikkelingen die op technologisch, economisch, ecologisch, politiek of sociaal vlak bijdragen aan een gezonde aarde met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen.’ (bron: CBS)

Dit heeft betrekking op alle facetten van het ondernemen. Van productie tot afval verwerking. Nieuwsgierig hoe wij daar mee omgaan? Lees verder!

Vind ons duurzaamheidslabel in de shop

Duurzaam label
play_circle_filled
Werken bij NuBuiten
Hoe duurzaam is hout

Hoe duurzaam is hout?

Hout is in principe milieuvriendelijk materiaal, het is biologisch afbreekbaar en door nieuwe bossen te planten is het een onuitputtelijk materiaal. Deze bossen helpen ook nog eens om CO2 uit de lucht te halen. 

Dat is natuurlijk niet het hele verhaal. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om hout een duurzame(re) keuze te maken:

Certificering Allereerst de certificering. De keurmerken FSC en PEFC geven aan of het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een duurzaam beheerd bos. NuBuiten is ook FSC en PESC gecertificeerd. Zo voorkomen we ontbossing en houden we gezonde bossen instant.

Impregnatie Dat hout biologisch afbreekbaar is, is tegelijkertijd een nadeel. Zachte houtsoorten zoals vuren en grenen hebben namelijk behandeling nodig om langdurig buiten van te kunnen genieten (lees hier meer over de verschillen tussen zachthout en hardhout). De meest gebruikte methode van verduurzaming is het onder druk impregneren met chemische middelen. Deze middelen kunnen echter weglekken en in de bodem terechtkomen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het KOMO keurmerk in het leven geroepen. Het geïmpregneerde hout met dit keurmerk is getest op fixatie; of de middelen in het hout blijven. Dit vind je ook bij onze producten.

Bekijk onze keurmerken
Duurzaam omgaan met hout

Een duurzame(re) keuze

5 tips als je duurzaam wilt omgaan met hout

1.

Kies voor gecertificeerd hout

NuBuiten voert bijna alleen maar PFSC gecertificeerd hout. Echter, doordat er eisen aan deze keurmerken hangen die de efficiëntie van de logistiek op ons terrein benadelen, vindt je de keurmerken op dit moment niet op de productpagina’s. Wil je er zeker van zijn dat jouw product gecertificeerd is? Neem dan even contact op met onze klantenservice

2.

Kies voor milieuvriendelijke verduurzaming

Kies je voor een zachthout, maar wil je niet impregneren? Er zijn alternatieven voor de traditionele manier van verduurzaming. Zo zijn er inmiddels veel milieuvriendelijke beitsen (zoals deze Remmers Eco Olie) . Daarnaast wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van gemodificeerd hout. Dit hout is op een milieuvriendelijke manier verduurzaamd. Lees hier meer over dit proces of bekijk de collectie

3.

Kies voor Douglas

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een houtsoort die geen behandeling nodig heeft. Douglas is een naaldhout soort dat hard genoeg is om onbewerkt een levensduur van 10-15 jaar te hebben. Het heeft de voordelen van hardhout, maar groeit sneller dan de meeste hardhout soorten. Voordelig voor jou én de wereld! Bekijk hier het assortiment. 

4.

Bekijk ook eens de alternatieven

Dan zijn er ook nog eens allerlei alternatieven. Voor een schutting kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van de snelgroeiende grassoort Bamboo of een wilgenschutting (Wist je dat NuBuiten gebouwd is op de legacy van een wilgenknotter?). Bekijk hier natuurlijke schuttingen.

5.

Denk lange termijn

Duurzaam kiezen is ook denken aan de lange termijn. Vragen die je jezelf bijvoorbeeld kan stellen zijn: Waardeer ik de schoonheid van onbewerkte hout als het vergrijst is? Hoe lang ben ik van plan gebruik te maken van het product? Is dit product demontabel zodat ik het eventueel mee kan verhuizen? 

Tot slot

Wil je weten wat voor jou de meest duurzame keuze is? We zijn er voor je! Of je nu wilt weten welke houtsoort het meest geschikt is of dat je niet weet hoeveel hout je nodig hebt, laat je adviseren door onze experts! Zo kunnen we samen duurzaam omgaan met onze grondstoffen en miskoop voorkomen.

Duurzaam omgaan met zaagoverschot

Afval wordt kunstwerk

Een andere manier waarop we bij NuBuiten bewust bezig zijn met onze grondstoffen, is door ons snijafval een nieuwe bestemming te geven. 

De mensen van de Houtnijverij van zorginstelling Syndion, met wie we ons pand delen, helpen ons om het zaagoverschot een nieuwe bestemming te geven. Zij toveren ons afval om tot kistjes, decoratie, of kersthangers. Je kunt het zo gek niet bedenken! En, het zijn echte kunstwerken. Het hout dan nog over is, krijgt een nieuwe bestemming als aanmaakblokjes of haardhout. 

Lees meer over het werk van Syndion
Houtnijverij en NuBuiten

Junior content marketeer/ Grafisch designer

Jij bent een top grafisch designer en/of contentmarketeer die van aanpakken weet. Waar jij het meest gelukkig van wordt is oogstrelende content maken voor op onze website en socials.

Je zet creatieve concepten om in concrete designs en je test deze designs op functionaliteit en design. Met jouw input zorgen we ervoor dat producten en webpagina’s worden voorzien van toffe renders, strakke fotografie, instructiefilmpjes, animaties of andere visuele elementen.

Solliciteer direct
Bekijk vacature

Backofficemedewerker

Kun jij goed met onlinesystemen overweg en zie jij potentie in een vooruitstrevende webshop? Dan is onze vacature Backofficemedewerker misschien iets voor jou! 

Je houdt voortdurend onze webshop in de gaten en voegt wanneer nodig nieuwe producten toe. Er wordt van je gevraagd om initiatief te nemen en zelfstandig te werken. Tegelijkertijd maak je deel uit van een jong team, waarin er mogelijkheden worden geboden om door te groeien en te leren.

Solliciteer direct
Bekijk vacature

Stagiaire Online Marketing HBO

We zijn op zoek naar een stagiaire online marketing, een veelzijdige functie waarbij je deel wordt van een enthousiast en jong team, dat zich inzet om een webshop met beleving te creëren.

 • Social media content maken:

  • Facebook, Twitter, enz.

  • Blog

 • Onderzoek naar nieuwe marktgroep-product combinaties.

  • Haalbaarheid van nieuwe Google campagnes

  • Ondersteunen van (online) marketing collega’s.

Jouw profiel: 

Je werkt samen met collega’s van verschillende afdelingen. Wij vragen daarom van je dat je flexibel bent en zelfstandig kunt werken. We zijn een jong bedrijf, waarin ruimte is voor nieuwe ideeën. We vragendan ook van je dat je initiatief toont en een creatieve insteek hebt. Verdere functie-eisen zijn:

 • Je studeert aan een marketing gerelateerde HBO opleiding
 • Ervaring met commercieel gebruik van social media (pre).
Solliciteer direct

Stagiaire MBO Handel & Commercieel Medewerker

We zijn op zoek naar een stagiaire handel, een dynamische stage waarbij je deel wordt van een enthousiast en jong ondernemers team, dat zich inzet voor een groeiende onderneming. Je zult je richten op de volgende werkzaamheden:

 • Verkoop:

  • Leads / Offertes uitwerken;

  • Klant ervaringen onderzoeken

  • Verkoop in de winkel

  • AftersalesBackoffice:

  • Voorstel / onderzoek naar verbetering online en offline

 

Jouw profiel: 

Wij vragen van je dat je communicatief vaardig bent, een adaptieve en proactieve houding aanneemt en initiatiefrijk bent in het vinden van oplossingen. Het is van belang dat je met gemak omgaat met verschillende computersystemen en strategisch kunt werken. Verdere functie-eisen zijn:

 • MBO opleiding Handel of Commericeel medewerker
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal
Solliciteer direct

Stagiaire MBO Meubelmaker Niveau 4

Wij zijn op zoek naar een stagiaire handel, een dynamische stage waarbij je deel wordt van een enthousiast en jong ondernemers team, dat zich inzet voor een groeiende onderneming. Je zult je richten op de volgende werkzaamheden:

 • Autocad tekeningen maken:

  • Ontwerpen van Buitenverblijven en meubels ed.

 • 3D ontwerpen maken

  • Situaties van klanten opnemen en verwerken

 • Verkoop

  • Offertes uitwerken

  • Contact met de klant voor advies

Jouw profiel

 • Wij vragen van je dat je communicatief vaardig bent, een flexibele houding aanneemt en houdt van aanpakken.

 • Ook doe je een MBO 3-4 opleiding Meubelmaker

 • Uiteraard verwachten wij een goede beheersing van de Nederlandse taal

Solliciteer direct
terrein NuBuiten Hardinxveld-giessendam

JOIN OUR TEAM 

NuBuiten is een webshop waar je alles vindt voor het buitenleven. Ons exponentieel groeiende bedrijf zoekt jonge, frisse medewerkers die met hun eigen visie een verschil kunnen maken. Kom jij langs voor een kennismaking met een bak koffie? 

Solliciteer direct