thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
Artikelomschrijving
Westwood douglas overkapping Vrijbuiter, 500 x 300 cm, combinatie 3
SKU nummers: WWVRB300500C3

Met zo'n naam, Vrijbuiter, trek je als buitenverblijf wel een bepaald publiek. Mensen van het goede leven, mensen die het graag nét wat anders doen. Met zijn robuuste uitstraling doet de Vrijbuiter zijn naam eer aan! De Westwood douglas overkapping Vrijbuiter is nu ook geschikt voor sedumdak of zonnepanelen!

 

Omschrijving

Douglas overkapping Vrijbuiter heeft een breedte van 430 cm en een diepte van 265 cm. De nokhoogte van het buitenverblijf 250 cm, de doorloophoogte van de overkapping is 210 cm. De Vrijbuiter heeft een ruime overstek aan de voorzijde en rechter- en linkerzijkant van 40 cm waardoor je heerlijk droog onder je buitenverblijf kunt zitten. De douglas overkapping kan eenvoudig worden opgebouwd middels de ingekeepte en voorbewerkte staanders, balken en het dakbeschot. De Vrijbuiter heeft een extra robuust onterwerp waardoor op het dak van de overkapping een groen dak of zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

 

Constructie

De douglas overkapping is vervaardigd van duurzaam fijnbezaagd douglas, waardoor de overkapping onbehandeld een minimale levensduur heeft van 15 jaar. Douglas heeft door zijn vlamstructuur en rode kleur een warme en eigentijdse uitstraling. Met het uitdrogen wordt het hout steeds harder en onbehandeld zal het hout uiteindelijk een mooie natuurlijke grijze kleur krijgen. Om de douglas kleur te behouden en vergrijzing te voorkomen kan gebruik gemaakt worden van een buitenbeits. Dit voorkomt niet alleen vergrijzing, maar verlengt ook de levensduur van de constructie. Behandel circa elke 5 jaar het douglas hout met buitenbeits om de optimale kleur te behouden en levensduur te verlengen.

Bij een overkapping is de fundering van groot belang, een goede fundering voorkomt verzakkingen en zorgt voor een langere levensduur van de constructie. De fundering kan bestaan uit een betonpoer, gestort beton, een vlonder op palen of een schroeffundering. Opsluitbanden of funderingsbalken voorkomen optrekkend vocht in de wanden en verlengen de levensduur van de overkapping.

Het platte dak is opgebouwd uit fijnbezaagd douglas dakbeschot en kan waterdicht worden afgewerkt met EPDM dakfolie en aluminium daktrimmen. Daarnaast is er een hemelwaterafvoerset, inclusief EPDM dakdoorvoer, verkrijgbaar in pvc en zink.

Wil je graag extra lang genieten van jouw overkapping? Met de juiste verlichting kan je net zo lang buiten blijven zitten als je wilt. En met een elektrische terrasverwarmer verleng je het buitenseizoen, ook wanneer de dagen kouder worden zit je zo lekker buiten.

 

Sedumdak of zonnepanelen

Altijd al een groen dak in de tuin willen hebben? Een overkapping met sedumdak is een prachtige verschijning. Sedumdak heeft een positief effect op de biodiversiteit én helpt niet alleen de bijen, maar ook de vogels en andere insecten. Bovendien is een groendak handig bij het tegengaan van geluidsoverlast, werkt het verkoelend en verwarmend (zomer versus winter) en is het een genot voor het oog. Sedum is een andere benaming voor vetplantjes, hebben geen onderhoud nodig en groeien op bijna iedere ondergrond. De sedum cassettes zijn eenvoudig te plaatsen op een epdm dakbedekking.

Door zonnenpanelen op je overkapping te leggen dring je jouw energiekosten terug én zit je heerlijk uit de zon. Zonne-energie is een manier om duurzame energie op te wekken, zo draag je bij aan een beter kilmaat. De comfort green heeft een versterkte dakconstructie voor het gebruik van zonnepanelen en kan een belasting aan van 50 kilo per vierkante meter. Het is belangrijk om voor het plaatsen van de overkapping goed na te denken over de plek in de tuin om zoveel mogelijk groene stroom op te wekken. Zo verdien je de investering in de overkapping en zonnepanelen vanzelf terug, een nog groener buitenleven!

 

Levering als bouwpakket

Het buitenverblijf bestaat uit een bouwpakket van voorbewerkte, gezaagde en ingekeepte onderdelen, waarbij een aantal onderdelen nog afgekort dienen te worden. Daarnaast leveren wij het buitenverblijf inclusief een duidelijke handleiding, waardoor het buitenverblijf eenvoudig en gemakkelijk te plaatsen is.

 

Combinatie 3

Combinatie 3 bestaat uit de overkapping met een enkelzijdige achter- en zijwand. De wanden bestaan uit douglas zweeds rabat planken van 195 mm, regelwerk en bevestigingsmateriaal.

 

Inhoud

 • Douglas overkapping 500 x 300 cm
 • Opbouwhandleiding
 • Bevestigingsmateriaal

 

Afmetingen

 • Funderingsmaat: 430 (B) x 265 (D) cm
 • Buitenmaat dak: 508,8 (B) x 308,8 (D) cm
 • Hoogte: 250 cm
 • Doorloophoogte: 210 cm

 

Specificaties constructie

 • Staanders: 15 x 15 cm
 • Ringbalk: 15 x 15 cm
 • Gordingen: 7 x 15 cm
 • Schoren: 10 x 10 cm
 • Dakbeschot: 16 x 116 mm
 • Boeilijst: 25 x 250 cm
 • Afwerking met doken

 

Meer mogelijkheden

Deze prachtige overkapping is naar eigen wens uit te breiden met een achter- of zijwand. Zo creëer je extra privacy en kun je optimaal genieten!  

Wil je de overkapping door ons laten plaatsen of heb je vragen over deze overkapping? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen je graag!

#buitengewoongenieten
Experience Center
Bezoek ons Experience Center >

Meer dan 10.000 m2 “Buitengewoon Genieten”

Experience Center
Bekijk onze projecten >

Laat je inspireren door projecten die met onze producten zijn gerealiseerd

Advies door een specialist
Laat je adviseren door een specialist >

Plan een adviesgesprek in of neem direct contact op met een van onze specialisten

Specificaties
Algemeen
ID
47034
EAN
7423444148160
Houtsoort
Douglas
Verduurzaming
Onbehandeld
Type
Buitenverblijf
Uitvoering
Vrijbuiter - Westwood
Afwerking
Fijnbezaagd
Mogelijkheid tot maatwerk
Ja
Type bouwpakket
Voorbewerkt
Materiaal
Hout
Constructie verkrijgbaar in kleuren
Onbehandeld
Wanden verkrijgbaar in kleuren
Onbehandeld, Zwart gespoten
Dimensies & Maten
Diepte dak cm
300 cm
Breedte dak cm
500 cm
Breedte funderingsmaat cm
500 cm
Diepte funderingsmaat cm
300 cm
Vergelijk met soortgelijke producten