Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Bamboe vlonderplanken

Bamboe is co2 neutraal en heeft een levensduur van minimaal 25 jaar. De vlonderplanken zijn gemakkelijk te onderhouden.

Bamboe vlonderplanken 

Bamboe is een zeer geschikt materiaal voor het aanleggen van een terras of langs een zwembad, Door de kwaliteit van bamboe stralen de planken rust en luxe uit. Wij zijn groot fan en wij geven je graag wat meer informatie hierover, lees hieronder meer over de kwaliteit en over bamboe zelf!  

Wat is bamboe?  

Bamboe heeft als eerste een verwachte levensduur van 25 jaar, ze gaan erg lang mee en het wordt gezien als erg sterk materiaal. Het is veelzijdig en heeft weinig onderhoud benodigd. Daarnaast is het erg milieuvriendelijk. Wat het precies is leggen we je ook graag uit, Zoals de meeste het wel kennen is het een plant. De bamboestrengen worden versnipperd tot vezels en vervolgens bij hoge temperatuur, thermisch gemodificeerd. Deze behandeling zet de aanwezige suikers in de plant om en maakt de vezels ongevoelig voor aantasting door insecten en schimmels. De modificatie vindt plaats bij een tempratuur van 150°C, hierdoor krijgen de vezels een honingkleurige tint. De plank heeft een zeer unieke heldere kleur en sterk verbeterde duurzaamheid. De terrasplanken worden standaard aangeboden met een geoliede afwerking (op waterbasis).  

Hoe leg je een terras aan? 

Bij NuBuiten werken wij samen met Felixwood, om het je zo makkelijk mogelijk te maken heeft de leverancier een duidelijke montagehandleiding. Deze staat onder elke foto van onze terrasplanken. 

Welke onderregels en schroeven raden wij aan 

Onderregels: Voor dit product raden wij aan om de onderbalken te bestellen in een van de volgende materialen in de kopmaat 40 mm x 60 mm: 

Deze balken zorgen voor voldoende ventilatie! 

Schroeven/bevestigingsmateriaal: De terrasplanken worden geïnstalleerd met onzichtbare Cobra® Hybrid 7-22 clips. Klik hier voor de bijhorende clips!  

Zijn er nog alternatieven mogelijk? 

Uiteraard! Bij NuBuiten bieden wij je verschillende soorten vlonders aan, zie hieronder de mogelijkheden: 

Advies bij NuBuiten

Bij NuBuiten zijn wij specialist als het aankomt tot het leggen en verkopen van vlonders. Om ook jou van advies te voorzien kun je met ons een afspraak maken in onze experience center: Klik hier om een afspraak te maken!   

felixwood bamboe vlonderplanken melody duurzame keuze nubuiten felixwood bamboe vlonderplanken melody duurzame keuze felixwood bamboe vlonderplanken samba duurzame keuze