Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Steenschotten

Steenschotten werden origineel gebruikt om stenen te laten drogen na het bakken. Nu worden ze ook veel gebruikt als terrastegel! Creëer een looppad of een prachtig terras met de steenschotten!

Steenschotten 

Wij zijn razend enthousiast over dit product, niet alleen door de stoere uitstraling maar ook omdat die voor meel doeleindes bruikbaar is.  

Wat zijn steenschotten precies? 

Dit product is afkomstig uit steenfabrieken, na het bakken worden de stenen op de steenschotten geschoven waar ze verder uitkoelen en uitharden. Het wordt geproduceerd door middel van meerdere planken, om dit bij elkaar te houden zitten er als omlijsten sterke staalranden om. 

Waar zijn steenschotten voor geschikt? 

In de meeste tuinen zie je steenschotten liggen als terras of vlonder, nu zou je deze delen ook kunnen verwerken voor een buitentafel of als een looppad. Voor het laatste nodigen we je graag uit om ons looppad van deze panelen te bewonderen op ons showterrein in Hardinxveld-Giessendam. Niet alleen voor ons looppad maar ook om kennis te maken met dit product. Daarnaast bieden wij je graag een kopje koffie aan om samen te kijken of dit in jouw project past! 

Levensduur 

Er zal tussen Naaldhout en Hardhout een verschil zitten qua levensduur, dit is een geheel ander housoort en onze hardhout delen zullen dan ook 2 keer zo lang meegaan dit is kwalitatief ook een beter product. Dit is niet alleen terug te zien in de levensduur maar ook in de aanschafprijs van deze schotten. 

Hoe bevestig je steenschotten?  

Om je zo goed mogelijk een idee te geven van hoe je dit monteert geven wij je hieronder een aantal tips voor het aanleggen van een terras: 

  • Zorg ervoor dat de ondergrond waterpas(vlak) is en een goede ondergrond heeft. 
  • Plaatst op diverse punten 30 x 30 tegels, hierop plaats je namelijk houten blokjes(ongeveer 15 x 15 x 15 cm) waarmee je de panelen kan bevestigen. 
  • Gebruik schroeven welke langer zijn dan de dikte van de schotten 
  • Zorg ervoor dat bij hardhouten panelen de schroefgaten worden voorgeboord.  

 

Wij leveren dit product op aanvraag, de maten zullen per zending verschillen. Het kan dus voorkomen dat je zelf nog een stuk op maat dient te zagen. Hiervoor raden wij aan om voor de rand een slijptol te gebruiken, hierna kun je de delen op maat zagen met een cirkelzaag. 

steenschotten voor vlonder tuinpad of verhoging in de tuin grote voorraad steenschotten vuren naaldhout