Extra snelle levering? Kies voor de producten met een levertijd van “Binnen 72 uur in huis”

Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Schutting onderhoud

Een mooie kleur of juist een transparante look met bescherming? Alles om jouw schutting te behandelen vind je bij NuBuiten.nl!

Schutting onderhoud 

Lang blijven genieten van jouw afscheiding? Zorg er dan voor dat je de schutting juist behandeld wordt en zorg hierbij voor het juiste onderhoud. Bij NuBuiten bieden wij verschillende verduurzamingen aan en zo kan je vooraf al de keuze maken om de afscheiding geïmpregneerd te bestellen. Naast de modellen waarbij dit mogelijk is bieden wij ook varianten aan waar geen behandeling mogelijk is, bij deze variant is een behandeling aan te raden voor de levensduur te verlengen, de kleur te behouden en zodat jouw tuinafscheiding beschermd is tegen verschillende weersomstandigheden en kenmerken van houtproducten! 

Welke soorten onderhoud zijn er voor mijn project? 

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk zo zit er verschil van welk houtsoort jouw afscheiding is maar ook kan dit per onderdeel denk hierbij aan van welke materiaal de schuttingpalen zijn(hout of beton). 

Je zal hier verder geen toelichting vinden op composiet producten, dit materiaal heeft namelijk geen behandeling nodig en is onderhoudsvrij! 

Hieronder zullen we je per houtsoort uitleggen wat ons advies is in onderhoud en hoe je daarnaast de houten of betonpalen dient te behandelen. 

Douglas: Bij dit houtsoort is er een keuze uit groen-geïmpregneerd(onder druk) of onbehandeld, de onbehandelde variant is niet bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zal met de loop de tijd vergrijzen. Wij raden hiervoor onze HK-lazuur of induline GW-310 aan en is het aan te raden de delen elke 3 tot 4/5 jaar te behandelen. Klik hier naar onze HK Lazuur en Klik hier naar onze GW-310 

Toch liever impregneren? Klik hier voor onze impregnatiemiddel.  

Douglas palen dien je daarnaast te voorzien van een extra bescherming laag voordat dit de grond in gaat, kies hiervoor onze Rubberseal: Klik hier voor onze Rubber Seal.   

Vuren en Grenen: De meeste Vurenschermen zijn groen  geïmpregneerd en al beschermt tegen verschillende weersomstandigheden. Voor een kleurtje zou je de schermen kunnen behandelden met GW-310 zoals bij Douglashout.  

Indien je hierbij kiest voor Vuren paal raden wij net zoals bij Douglashout aan om een Rubberseal te gebruiken. 

Hardhout: Deze houtsoort gaat van zichzelf al lang mee, om de levensduur wat te verlengen en de kleur te behouden raden van een Hardhoutolie aan: Klik hier voor onze Hardhoutolie.   

Palen die van hardhout de grond in gaan houden dezelfde levensduur als boven de grond, wij vinden dit zelf ideaal en zullen dit ook aanraden bij een adviesgesprek. 

Beton: Het zal extra lang meegaan en zal alleen door weersinvloeden wat verkleuren, hiervoor zou je kunnen zeggen om de palen/platen te behandelden met een betoncoating: Klik hier voor onze betoncoating.  

Olie en Beits wat is het verschil. 

Het zal veel op elkaar lijken en heeft ook dezelfde functie het beschermen van het hout. Door het gebruiken van beide producten zorg je ervoor dat het wel de structuur van hout behoudt. Het verschil zit hem in dat beits langer mee gaat en olie moet met een hoge frequentie worden toegebracht. Het voordeel bij olie is dat de structuur beter zichtbaar blijft dan bij beits.  

Reinigen van een schutting 

Voor het schoonmaken van eventuele weersomstandigheden of vergrijsd hout bieden wij reinigingsmiddelen aan om jouw project er weer uit te laten zien als nieuw! 

Klik hier voor onze reinigingsmiddelen.   

Advies 

Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice we voorzien je graag van advies! 

Klik hier om contact op te nemen voor advies.   

antraciet beits voor schutting tuinhout plankenscherm nubuiten naturel onderhoudsmiddelen schutting plankenscherm onderhoud schutting middelen onderhoudsmiddelen