close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
 • Winkel (NH)
 • Gouda
 • Utrecht
 • Hardinxveld (Experience Centre)
 • Oss
 • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Palen

Bij NuBuiten ben je op het juiste adres voor een groot aanbod aan kwaliteit tuinhout palen. Hieronder vind je een filter met de meest verkochte soorten zo vind je gemakkelijk bij de beste paal voor jouw project. Of filter de diverse palen en staanders zelf links in het scherm.

Palen 

Bij NuBuiten bieden we je graag onze zeer geliefde tuinhouten palen aan welke T.b.v. onze houten hekken een passende combinatie biedt. Wij hebben voor jou een ruime selectie gemaakt welke staanders hiervoor het meeste geschikt zijn. Hier zie je verschillende maten en houtsoorten terug waar we je hieronder meer over zullen vertellen. 

Welke palen bieden jullie aan 

Wij bieden bij NuBuiten verschillende soorten hout aan, om je te helpen met je keuze hebben wij een kleine selectie gemaakt welke wij aanraden bij een houten hek. 

Hieronder zie je de mogelijkheden in houtsoorten: 

 • Robinia 
 • Eiken 
 • Grenen/Vuren 
 • Kastanje 
 • Hardhout 
 • Douglas 

Elke houtsoort is verschillend van duurzaamheid en levensduur, meer informatie over onze houtsoorten zie je via de volgende link: Klik hier voor onze housoorten. 

Daarnaast zie je een mogelijkheid tot verschillende lengtes, we begrijpen dat dit lastig is om een keuze te maken en daarom hebben wij hier één vuistregel voor: zet de paal één derde deel de grond in. Zo zorg je ervoor dat je constructie extra stevig is.  

Wat is de duurzaamste oplossing voor dit project 

Bij houtproducten zijn er verschillende duurzaamheidsklasse, zo zal hardhout langer meegaan dan zachthout. Eerder hierboven hebben wij een link geplaatst naar: “onze houtsoorten”, hier vindt je ook terug wat de levensduur is en de klasse van duurzaamheid erg handig voor jouw projectkeuze!  

Als we een kleine tip mogen geven zullen wij altijd kiezen voor hardhout, dit gaat het langst mee en zal niet behandeld hoeven te worden als je dit in de grond plaatst! 

Kan ik deze palen nog behandelen voor ze de grond in gaan? 

Ja zeker en met uitzondering van de hardhouten palen raden wij dit ook altijd aan. Als je de palen in de grond plaatst raden wij aan om dit te behandelen met een rubberseal of een postsavers. 

Klik hier naar rubberseal en Klik hier naar postsavers. 

Bij NuBuiten bieden wij je ook de optie aan om de palen niet in de grond te plaatsen, dit is altijd wel minder stevig. We hebben meerdere opties voor fundering en betonpoeren.  

Houten hekken 

Om je een inkijk te geven naar onze hekken in ons assortiment, klik dan op de volgende link: 

Klik hier voor onze houten hekken!  

hardhouten paal Azobe 8x8 cm hekwerk palen Douglas 14x14 paal hekwerk schutting hekwerk nubuiten tuinhout palen grenen paal rond gefreesd nubuiten