thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
Aanbevolen combinaties
Artikelomschrijving
Schutting zweeds rabat zwart gespoten, 200 (B) x 180 (H) cm, dubbelzijdig
SKU nummers: WWSCHZRDU200ZW

Een prachtige schutting van twee keer zwart gespoten Douglas planken!

 

Omschrijving

Deze schutting bestaat uit fijnbezaagde Zweeds rabat planken van 19,5 cm breed. Onze zwarte Zweeds Rabat planken worden twee keer zwart gespoten voor een dekkende zwarte kleur én een langere levensduur. Door de uitsparing in de plank kunnen de planken opgestapeld worden, de planken overlappen elkaar deels waardoor er geen kieren zichtbaar zijn. De planken monteer je op een frame dat te bevestigen is aan de door jezelf gekozen palen, wij adviseren een bijpassende geschaafde douglas paal. Voor een extra lange levensduur plaats je de schutting op de bijgeleverde betonnen opsluitbanden. Hiermee voorkom je dat het hout in aanraking komt met de grond en kan je eventuele hoogteverschillen corrigeren. De schutting wordt geleverd zonder voorbewerking en kan eenvoudig op maat gemaakt worden. De schutting is met betonnen oplsuitband, 10 zweeds rabat planken en een afdeklat in totaal 200 cm hoog. De afstand tussen de staanders is maximaal 200 cm, met palen van 12 cm dik is de lengte van kern tot kern dan 212 cm. 

 

Houtsoort

Wij zijn groot fan van deze houtsoort. Douglas laat zich namelijk erg makkelijk verwerken en heeft een prachtige uitstraling. Het hout komt uit Europa en heeft onbehandeld een verwachte levensduur van 15 jaar. De duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan de hoge concentratie hars die zich in het hout bevindt, waardoor het bescherming biedt van binnenuit. Net als bij larikshout kunnen er in het hout noesten en kwasten voorkomen. Blank douglashout heeft van nature een roze/gele kleur en vergrijst mooi. Ook tijdens het vergrijzen blijft de mooie ‘vlam’ in het hout behouden.

 

Onderhoud en verwerking

Douglas is een goed te verwerken houtsoort, maar het is belangrijk om bij de verwerking ervan met een paar punten rekening te houden. Wij raden aan om voor het schroeven voor te boren, of schroeven te gebruiken met een boorpunt. Let op dat je scherp gereedschap gebruikt (vooral in de richting van de nerf). Het is belangrijk om er bij de montage voor te zorgen dat het hout ruimte heeft om uit te zetten en te krimpen. Verder is Douglas eenvoudig te bewerken met zaag, frees of schaaf. Douglashout vergrijst door weersinvloeden. Wilt u de zwarte kleur behouden en de levensduur verlengen? Behandel de planken dan met Remmers zwarte beits.

 

Levering als bouwpakket

De schutting bestaat uit een bouwpakket waarvan de onderdelen nog op maat gemaakt moeten worden. Daarnaast leveren wij de schutting inclusief een duidelijke handleiding, waardoor het gemakkelijk te plaatsen en op maat te maken is.

 

Montage

Wij adviseren om voor het plaatsen de Douglas palen te behandelen met rubber seal om de paal te beschermen tegen vocht en dus rotting. Begin met uitmeten waar de schuttingpalen moeten komen, tussenafstand van maximaal 200 cm. Vervolgens plaats je de eerste schuttingpaal, begin altijd met de paal die tegen de muur staat. Span een touw tot het eindpunt, wanneer je de palen tegen het touw plaatst weet je zeker dat de schutting in een rechte lijn komt te staan. Met een grondboor kan je de gaten boren waar de palen in moeten komen te staan, de palen gaan voor een derde de grond in.

Als alle palen op de juiste plaats staan breng je een fundering aan door de betonnen opsluitbanden tussen de palen te plaatsen. Zaag de douglas regels op maat en bevestig de horizontale regels op de verticale regels. Gebruik per verticale regel 2 schroeven aan de bovenzijde en 2 schroeven aan de onderzijde. Bevestig het regelwerk tegen de staanders. Vervolgens bevestig je de douglas gording als afdeklat bovenop de schutting, zaag deze zo op maat dat de afdeklat mooi doorloopt over de staanders. Zodra het hele frame staat bevestig je de onderste zweeds rabat plank op het regelwerk. Gebruik per verticale regel 1 schroef. Bevestig vervolgens de rest van de zweeds rabat planken op het regelwerk, gebruik per verticale regel 1 schroef. Gebruik voor de bovenste plank 2 schroeven per verticale regel. Herhaal dit aan de andere zijde indien je voor een dubbelwandige schutting hebt gekozen. Tot slot bevestig je de douglas gording als afdeklat bovenop de schutting, zaag deze zo op maat dat de afdeklat mooi doorloopt over de staanders.

 

Inhoud

 • Zweeds rabat douglas
 • Douglas regel
 • Betonnen opsluitband zwart
 • Afdeklat
 • Bevestigingsmateriaal
 • Zelf toe te voegen: Douglas palen (startpaal + per schuttingdeel een paal)
 • Zelf toe te voegen: 1x Rubber seal (voor ongeveer 3 tot 4 palen)

 

Specificaties

 • Hoogte: 200 cm
 • Breedte: 200 cm (exclusief palen)
 • Dikte: 10 cm
 • Materiaal: Douglas
 • Verduurzaming: 2 x Zwart gespoten
 • Aantal planken: 10 horizontaal
 • Levensduur: 15-20 jaar

Heeft u nog vragen over deze schutting? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag!

#buitengewoongenieten
Experience Center
Bezoek ons Experience Center >

Meer dan 10.000 m2 “Buitengewoon Genieten”

Experience Center
Bekijk onze projecten >

Laat je inspireren door projecten die met onze producten zijn gerealiseerd

Advies door een specialist
Laat je adviseren door een specialist >

Plan een adviesgesprek in of neem direct contact op met een van onze specialisten

Specificaties
Algemeen
ID
63378
EAN
6094135933986
Type
Dichtscherm
Uitvoering
Recht
Materiaal
Douglas
Montage
N.V.T.
Verduurzaming
Gespoten - Zwart
Houtsoort
Douglas
Dimensies & Maten
Dikte mm
100 mm
Breedte mm
2000 mm
Hoogte cm
200 cm