thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
Artikelomschrijving
Schutting ayous verticaal, startpakket, 214 (B) x 180 (H) cm
SKU nummers: WWSCHAYVESTART

Een prachtige schutting van thermisch gemodificeerde Ayous planken, een hardhout met een moderne uitstraling!

 

Omschrijving

Deze schutting bestaat uit thermisch gemodificeerde Ayous planken van 14,5 cm breed en met een triple rhombusprofiel. De planken hebben een open en tand zijde, zodat je ze eenvoudig in elkaar schuift. Het  schutting startpakket is een complete set bestaande uit planken, regels, palen en bevestigingsmateriaal. De schutting wordt geleverd zonder voorbewerking en kan eenvoudig op maat gemaakt worden. De afstand tussen de staanders is maximaal 214 cm, de hoogte van de schutting is 180 cm. 

 

Houtsoort

Rhombusprofielplank thermowood rib 3 Ayous is een bijzonder soort houten profiel, gemaakt van thermisch gemodificeerd ayous hout. Door het hout te behandelen met warmte en stoom, zonder chemische stoffen, wordt het sterker, duurzamer en beter bestand tegen vocht en schimmels. Zonder verdere behandelingen heeft het hout een levensduur van minimaal 20 tot 25 jaar. Het Rhombusprofiel kenmerkt zich door de schuin aflopende zijdes, wat resulteert in een stijlvolle en moderne uitstraling. Thermowood ayous is zeer goed te verwerken. Dankzij de lichte brosheid van het hout is het goed te verzagen. Het is aan te raden om het ayous voor te boren en dan RVS schroeven te gebruiken. RVS reageert niet met houtzuren, zodat u geen zwarte kringen in uw hout krijgt.  

 

Onderhoud en verwerking

Voor de bevestiging van thermisch gemodificeerd hout raden wij aan om altijd roestvast staal (RVS) materiaal te gebruiken. Andere materialen kunnen reageren op stoffen die in het hout zitten en daardoor lelijke vlekken veroorzaken. Wij adviseren om Ayous voor te boren en dan roestvast staal gevelschroeven te gebruiken. Ayous hout vergrijst door weersinvloeden. Wilt u de kleur behouden en de levensduur verlengen? Dan is het mogelijk om het hout te behandelen met een transparante houtbeits.

 

Levering als bouwpakket

De schutting bestaat uit een bouwpakket waarvan de onderdelen nog op maat gemaakt moeten worden. Daarnaast leveren wij de schutting inclusief een duidelijke handleiding, waardoor het gemakkelijk te plaatsen en op maat te maken is.

 

Montage

Begin met uitmeten waar de schuttingpalen moeten komen, tussenafstand van maximaal 214 cm. Vervolgens plaats je de eerste schuttingpaal, begin altijd met de paal die tegen de muur staat. Span een touw tot het eindpunt, wanneer je de palen tegen het touw plaatst weet je zeker dat de schutting in een rechte lijn komt te staan. Met een grondboor kan je de gaten boren waar de palen in moeten komen te staan, de palen gaan voor een derde de grond in.

Als alle palen op de juiste plaats staan is het nog mogelijk een fundering aan te brengen door middel van een beton opsluitband of hardhouten plank. Vervolgens zaag je de vuren regels op maat en bevestig je het regelwerk tegen de staanders. Zodra alle palen en regels staan bevestig je de eerste rhombusprofielplank op het regelwerk. Gebruik per horizontale regel 2 schroeven, plaats deze in de inkeping van de plank. Bevestig vervolgens de rest van de rhombusprofielplanken op het regelwerk, gebruik per horizontale regel 2 schroeven. Herhaal dit aan de andere zijde indien je voor een dubbelwandige schutting hebt gekozen. 

 

Inhoud

 • Rhombusprofielplank rib3 thermowood ayous
 • Hardhouten paal
 • Vuren regel
 • Bevestigingsmateriaal
 • Tip: Monteer de schutting op een beton onderplaat of hardhouten plank

 

Specificaties

 • Hoogte: 180 cm
 • Breedte: 214 cm
 • Dikte: 13.7 cm
 • Materiaal: Ayous
 • Verduurzaming: Thermisch gemodificeerd
 • Aantal planken: 16 verticaal
 • Levensduur: 20-25 jaar

Heeft u nog vragen over deze schutting? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag!

#buitengewoongenieten
Experience Center
Bezoek ons Experience Center >

Meer dan 10.000 m2 “Buitengewoon Genieten”

Experience Center
Bekijk onze projecten >

Laat je inspireren door projecten die met onze producten zijn gerealiseerd

Advies door een specialist
Laat je adviseren door een specialist >

Plan een adviesgesprek in of neem direct contact op met een van onze specialisten

Specificaties
Algemeen
ID
63591