Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
 • Winkel (NH)
 • Gouda
 • Utrecht
 • Hardinxveld (Experience Centre)
 • Oss
 • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

De doe-het-zelf lijn is de lijn voor de echte doe-het-zelver, die het geen probleem vindt het hout nog op maat te zagen. Gemaakt van fijnbezaagd douglashout. Mooie overkappingen fijnbezaagd met een duidelijke opbouwinstructie. 

Overkapping doe het zelf 

Onze doe-het-zelf lijn is zeer geschikt als je op zoek bent naar een fijnbezaagde overkapping waar je zelf nog het hout op maat moet zagen! Voor de doe-het-zelver zal dit doormiddel van de bijgeleverde handleiding een leuk project zijn! 

Wij hebben een ruime keuze in maatvoering en verschillende type wanden, voor elke tuin vind je hier een geschikt model. 

Fijnbezaagd hout, wat betekend dit? 

Niet bij iedereen zal er gelijk een lampje gaan branden, fijnbezaagd hout betekend in het kort: ruw hout. Het hout zal niet geschuurd of afgewerkt zijn waardoor er een lichte oneffenheden kunnen voorkomen. Fijnbezaagd hout geeft een robuuste uitstraling en zal niet verschillen in duurzaamheid met geschaafd hout. 

Douglas hout 

Wij zijn Douglashout fan, door de oranje/roze kleur geeft dit hout een warme uitstraling en zal met de jaren zonder behandeling vergrijzen wat het hout een unieke look geeft. 

Douglashout is een zachthoutsoort en valt in de duurzaamheidsklasse 2, zonder behandeling gaat dit 10-15 jaar mee. 

Een behandeling voor het hout raden wij wel altijd aan ook als u het hout laat vergrijzen, zo zorg je ervoor dat het hout langer mee gaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. 

Wij geven je hier graag wat tips over, Klik hier voor onze tips hoe je Douglas hout behandeld! 

Wat heb ik allemaal nodig voor de opbouw van mijn overkapping? 

Voor de opbouw van jouw project moet je wel in het bezit zijn van de volgende gereedschap tools:  

 • Boor  
 • Handzaag  
 • Afkortzaag/Cirkelzaag  
 • Schroeftol  

Zo kun je direct beginnen met de opbouw!  

Uit welke maten kan je kiezen? 

Onze Douglas buitenverblijven zijn beschikbaar in een diepte van 3 meter, bij dit type zijn er enkel andere breedte maten mogelijk. De breedte maten waaruit je kan kiezen zijn: 

 • 300 cm 
 • 400 cm 
 • 500 cm 
 • 600 cm 
 • 750 cm 
 • 900 cm  

De doe-het-zelf overkapping kan niet geleverd worden in maatwerk, wel kijken wij graag met je mee naar een oplossing om jouw droomproject te realiseren. 

Via de volgende link kun je met ons een afspraak maken om jouw wensen te bespreken : Klik hier om een afspraak te maken met een deskundige!   

Welke wanden vind je in ons assortiment ? 

Wij bieden onze overkappingen aan in verschillende combinaties, zo zijn er de 5 volgende combinaties mogelijk bij NuBuiten: 

C1: Deze combinatie bestaat enkel uit de constructie.  

C2: Deze combinatie bestaat uit één enkelzijdige achterwand en de constructie. 

C3: Deze combinatie bestaat uit twee enkelzijdige wanden en de constructie. 

C4: Deze combinatie bestaat uit drie enkelzijdige wanden en de constructie. 

C5: Deze combinatie bestaat uit vier enkelzijdige wanden en de constructie, hierbij wordt standaard een enkele 8-ruits deur meegeleverd. 

Hierbij heb je de keuze uit 2 type wanden, Zweeds rabat of sponningplank. De Zweeds rabat planken zijn te leveren in 4 kleuren, Onbehandeld, Zwart gespoten, grijs gespoten en wit gespoten. Zweeds rabat planken zijn planken welke elkaar overlappen, zo creëer je een speels effect. 

Sponningplanken zijn enkel beschikbaar in het onbehandeld, wel kun je ervoor kiezen deze te behandelden met onze dekkende beits: Klik hier voor onze dekkende beits.   

Sponningplanken worden verticaal gemonteerd i.p.v. horizontaal, dit type plank schuif je op elkaar.  

Alternatieve overkappingen 

De doe-het-zelf lijn is niet het enige model of type wat wij verkopen, zo hebben wij een ruime keuze in buitenverblijven met verschillende afwerkingen. In ons assortiment aan buitenverblijven kan je ook kiezen voor een luxere bouwpakket waar je zelf niet meer onderdelen op maat dient te zagen. 

Al onze overkappingen staan klaar voor jou via de volgende link Klik hier naar onze overkappingen!   

Niet alleen vind je dit terug in onze webshop maar hebben wij ook diverse modellen klaarstaan in onze experience center.  

Douglas DIY overkapping buitenverblijf doe het zelf Westwood douglas overkapping buitenverblijf nubuiten doe het zelf DIY overkapping doe het zelf diy terrasoverkapping douglas