Advies nodig?

Wandmodules

Als je op zoek bent naar een overkapping, dan wil je misschien graag een optie waarbij deze geleverd wordt met wanden. Hierdoor kun je genieten van je eigen tuin, afgeschermd van buitenstaanders en weersinvloeden zoals wind. Bij ons kun je wanden bestellen voor jouw overkapping in diverse soorten en maten, afhankelijk van de grootte van jouw overkapping.

Ga snel naar:

Blokhutprofiel tot zypscreens 

Passend bij jouw buitenverblijf  

Wanden overkapping 

Wanneer je een overkapping op het oog hebt, kan het zijn dat je deze graag met wanden geleverd wilt zien worden. Het is mogelijk dit als optie bij je overkapping te bestellen, zodat je heerlijk afgeschermd van buitenstaanders en weersinvloeden als wind in je eigen tuin kunt genieten. Wij verkopen wanden in verschillende soorten en, afhankelijk van welke grootte je overkapping is, maten. 

Soorten wanden 

Wanneer je een overkapping aanschaft en daar graag wandmodules bij wilt bestellen, is het belangrijk om te bedenken welke soort planken je wilt gebruiken. Elke plank heeft namelijk zijn eigen uiterlijk, wat voor een groot deel de uitstraling van je buitenverblijf bepaalt. Je hebt hiervoor de volgende opties: 

Sponningplanken 

Sponningplanken worden verticaal gemonteerd en is een plank die beschikt over een halfhoutverbinding. Dat wil zeggen dat de een paar centimeter ingezaagd zijn, zodat deze perfect in elkaar passen.  
 
Rhombusprofiel  

Voor het rhombusprofiel kun je kiezen of deze horizontaal of verticaal wordt gemonteerd. De keuze hiervoor kun je aangeven in de configurator die je vindt op de productpagina van de overkappingen zelf. Deze hebben een dubbel profiel en zorgen door de ruimte die er tussen de latten gelaten wordt voor een goede afwatering en ventilatie.  

Blokhutprofiel 

Blokhutprofielen zijn een soort stapelplanken en zorgen voor strakke uitstraling. Deze zijn aan beide kanten gelijk en zo makkelijk op en in elkaar te stapelen. Een andere eigenschap van deze planken is dat zij aan beide zijden het zelfde aangezicht hebben.  

Zweeds rabat 

Deze planken worden overlappend op elkaar gemonteerd. Door de uitsparing in de planken zijn deze eenvoudig in elkaar te schuiven. Dit zorgt en voor een goede afwatering en voor een goede winddichtheid. Wij bieden de optie om deze planken in verschillende diktes aan te schaffen; te weten 145mm, 165mm en 195mm.  

Experience center 

Twijfel je nog welke wand(en) het beste bij je buitenverblijf passen? De houtsoorten zijn in onze showroom in Hardinxveld-Giessendam te zien, zodat je een idee krijgt hoe elk type wand zich verhoudt en hoe dit eruit ziet. Ook kunnen onze verkoopmedewerkers je hier van advies voorzien. 

blokhut profielplank douglas wand module wanden overkapping wandmodules overkapping wanden trendhout potdeksel zweeds rabat wit gespoten wanden overkapping

Service

Onze specialisten staan voor je klaar!

Klustips
Klustips
De beste tips voor jouw klus vind je bij de Klustips van NuBuiten
Maatwerk
Maatwerk
Meer informatie over een op maat gemaakt buitenverblijf
Montage service
Montage service
Twee linkerhanden? Ons team helpt je graag!