De grote tuinverbouwing logo

38

S04

Joost wil een relaxplek in de tuin met een overkapping. Om te zorgen dat er een mooie doorkijk in de diepe tuin blijft bestaan, wordt er niet zomaar een overkapping geplaatst, maar een kapschuur in het midden van de tuin.

‘Unieke kapschuur’

Door de hoge kapschuur kunnen Joost en Lotte nog steeds vanuit het huis door de hele tuin kijken. Onder de kapschuur komt een donkere loungeset met een rotan vloerkleed te liggen. Om bij de kapschuur te komen worden er stapstenen, omringd door perzikpitten, neergelegd voor het echte junglegevoel.

Tip van de makers

Veel van onze overkappingen zijn gemaakt van Douglas. Wil je weten waarom dit zo’n fantastisch product is? In onze serie William op Woensdag leggen we het uit!

Bekijk de aflevering hier
Tuininspiratie De Grote Tuinverbouwing NuBuiten

‘Urban Jungle’

Bij een junglegevoel mag het groen zeker niet ontbreken. Daarom plaatst het team verschillende tropische planten in de tuin. Zo worden de bestaande palmbomen aangevuld met een grotere palmboom en komen er verschillende fruitsoorten in de tuin, zoals citroenen, bananen, druiven en vijgen! De borders worden opgevuld met leibomen en kleurrijke zomerbloeiers. Naast de wens van een urban jungle heeft Lotte ook de grote wens om zelf groente en fruit te verbouwen, omdat ze al een aantal jaren plantaardig eet. Daarom zet het team een mooie kas neer waar ze samen met de kinderen groente en fruit kan telen.

Tuininspiratie De Grote Tuinverbouwing NuBuiten
Tuininspiratie De Grote Tuinverbouwing NuBuiten

Bekijk het fragment

De grote tuinverbouwing logo
Bekijk meer fragmenten