De grote tuinverbouwing logo

37

S04

Jeanette en Koos uit Naaldwijk hebben de mooiste vakantieherinneringen aan Andalusië en zouden graag deze herinneringen in hun eigen tuin willen beleven.

‘Andalusisch blauw’

Wanneer je aan Andalusië denkt, dan denk je aan Andalusisch blauw, wit, leuke tegeltjes en palmbomen. En dat is precies waar het team de tuin op heeft geïnspireerd. De schuttingen worden wit met Andalusisch blauw geschilderd. De grootste wens van Jeanette en Koos is een overkapping met veel licht. Gelukkig is daar iets op bedacht, namelijk het plaatsen van een enkele lichtstraat in het dak van de overkapping. Ook twee zijkanten van de overkapping blijven open. Hierdoor komt er genoeg licht onder de overkapping.

Tip van de makers

Veel van onze overkappingen zijn gemaakt van Douglas. Wil je weten waarom dit zo’n fantastisch product is? In onze serie William op Woensdag leggen we het uit!

Bekijk de aflevering hier
Tuininspiratie De Grote Tuinverbouwing NuBuiten
Tuininspiratie De Grote Tuinverbouwing NuBuiten

‘Mediterrane beplanting’

Natuurlijk kan mediterrane beplanting niet ontbreken. Een palmboom, een aantal cipressen en een abrikozenboom krijgen een plek in de tuin. In de grof gestuukte verhoogde borders komen kleurrijke planten, zoals witte en roze deutzia’s en vurige roodoranje dahlia’s. Voor de bestrating maakt het team gebruik van karakteristieke Spaanse keramische tegels. Zo liggen hun favoriete vakantieherinneringen aan hun voeten!

Bekijk het fragment

De grote tuinverbouwing logo
Bekijk meer fragmenten