De grote tuinverbouwing logo

30

Een man met groene vingers met een tuin vol tegels, dáár moet iets aan gebeuren! Ivo transformeert de tegeltuin van Patrick en Carima in een landelijke chilltuin! 

Patrick en Carima hadden hun groene watertuin verandert in een tegeltuin om hun kinderen meer speelruimte te geven. De kinderen zijn inmiddels wat ouder, dus nu is het weer tijd voor Patrick en Carima! Ze willen graag een landelijke tuin met veel natuur waar zowel zij als de kinderen lekker kunnen chillen.

Ivo gaat aan de slag met lekker veel groen én plaatst, om de landelijke sfeer te verhogen, een zadeldak schuur. Scroll naar beneden om meer te ontdekken over deze prachtige overkapping! 

Tip!

Om eenheid in de tuin te creëren heeft Ivo voor zowel de plantenbakken als de schutting gebruik gemaakt van hetzelfde materiaal; Zweeds rabat van douglas. Door de planken tussen palen met een inkeping, ook wel sponning genoemd, te plaatsen, werk je het geheel netjes af. 

Ontdek Dougas Zweeds Rabat

Kan het landelijker? 

De zadeldakschuur Comfort is een overkapping met klassiek Hollandse uitstraling die helemaal naar wens is aan te passen. Ivo plaatst de schuur over de hele breedte van de tuin, om zo zoveel mogelijk chill en opbergruimte en te creëren.

De constructie is gemaakt van geschaafd douglas/lariks. Deze houtsoort is makkelijk te bewerken, maar wordt over de tijd heen steeds harder. Onbehandeld heeft douglas een levensduur van minimaal 10 tot 15 jaar! Ivo kiest er voor om de palen ook nog eens te laten spuiten waardoor de levensduur van het hout wordt verlengt. Bovendien brengt het rust in het totaalbeeld van de tuin.

Bekijk het fragment

Wat een lekker kleurtje!

Nog even het dak op… 

Zeg nu zelf, deze dakpanplaten zijn bijna niet van echte dakpannen te onderscheiden. Behalve dan dat ze veel makkelijker zijn om te monteren!

Naast de dakpanplaten bestelde Ivo voor het dak  een speciaal dakgootset voor zadeldakschuren. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

De grote tuinverbouwing logo
Bekijk meer fragmenten

Nog even over douglas

Het buitenverblijf is vervaardigd van geschaafd Lariks/Douglas. We schreven het al: douglas hout gaat zonder behandeling ongeveer 10-15 jaar mee. Super duurzaam dus! En dan hebben we het nog niet eens over hoe makkelijk het te bewerken is. Je hoort het al. Wij zijn fan!

Wil je meer weten over waar je bijvoorbeeld op moet letten bij het gebruik van Douglas? Klik op de button hieronder!

Meer over Douglas