De grote tuinverbouwing logo

29

Een kleine tuin omtoveren tot rustoord mét meerdere zitplaatsen? Ivo weet er wel raad mee! Hij bestelde een terrasoverkapping voor aan het huis en bracht Oosterse sferen in de tuin door onder andere een waterloop te plaatsen. Hoog tijd om te relaxen!

Pamela, Jan-Willem en hun twee kinderen zijn net verhuisd en hun tuin is nog een grote modderpoel. Op hun wensenlijstje staat: een overkapping voor wat extra leefruimte en een tuin met Oosterse elementen. 

Ivo koos voor de Douglas terrasoverkapping met een polycarbonaat dak. Zo blijft het heerlijke licht in huis én creëer je een heerlijk plek om droog te zitten in de tuin. Daar blijft het niet bij, scroll naar beneden om te zien wat Ivo nog meer gebruikte om deze droomtuin te realiseren. 

Tip!

Om je overkapping of buitenverblijf te verstevigen kun je gemakkelijk betonpoeren gebruiken. Bij Pamela en Jan-Willem kunnen de betonpoeren niet zo ver de grond in. Ivo gebruikte daarom een betonpoer met tegel zodat het gewicht verdeelt wordt over een groter oppervlak. Deze en andere soorten betonpoeren vind je allemaal in onze webshop!

Ga naar de betonpoeren

Hoog en droog (én lekker licht)

Pamella en Jan-Willem wilden graag een overkapping aan het huis. Zo creëer je meer leefruimte en kun je, ook als het wat kouder wordt, lekker van je tuin genieten. Ivo bestelde de Comfort terrasoverkapping met polycarbonaat dak. Dit lichtdoorlatend kunststof dak houdt je buiten droog en binnen blijft het lekker licht! 

De staanders zijn vervaardigd van gedroogd van Duplo verlijmd geschaafd Douglas balkhout. De voordelen van het verlijmen van staanders en gordingen zijn onder andere minder kromtrekken en minder kans op scheurvormingen. Geloof het of niet, het is nóg sterker en duurzamer dan massief gezaagd hout. Kortom, ideaal voor de veranda van Pamella en Jan-Willem! 

Bekijk het fragment

Die kan wel tegen een stootje!

Om genoeg privacy te creëren, plaatste Ivo de 21-planks Jumbo schermen met hardhouten palen ertussen. Doordat er 10 planken op de voorzijde en 9 planken op de achterzijde zijn gemonteerd heeft dit onder druk geïmpregneerde vuren scherm weinig doorkijk. Daarnaast heeft het scherm twee tussenliggers voor extra stevigheid. Pamella en Jan-Willem kunnen er zo jaren tegenaan! 

Kom maar op met die regen! 

Wat is er heerlijker dan een frisse zomerse bui na een lange zomerdag? Wij weten het wel: onder je eigen overkapping luisteren naar die regen! 

Ivo plaatste een zinken regenpijp op de overkapping en zorgde er zo voor dat het regen netjes afgevoerd wordt naar de tuin! 

De grote tuinverbouwing logo
Bekijk meer fragmenten