thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
thumb_up
Topkwaliteit
Wij staan voor onze producten
local_shipping
Snelle levering
Laat uw producten eenvoudig thuisbezorgen
Branchegarantie tot €10.000
Gegarandeerd door Thuiswinkel Waarborg
local_offer
Scherpste prijzen
Met de NuBuiten Laagste Prijs Garantie
Aanbevolen combinaties
Artikelomschrijving
Schutting douglas geschaafd, 17-planks, 180 x 180 cm
SKU nummers: WO41099

Een mooi en degelijk plankenscherm van de duurzame houtsoort douglas!

 

Omschrijving

Met onze glad geschaafde schermen maakt u een prachtige douglas schutting! Een mooi en degelijk tuinscherm waardoor jij ongestoord kunt genieten van jouw tuin. Dit scherm zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling! De schermen zijn glad geschaafd, gedroogd en kernvrij gezaagd waardoor de kans op scheuren veel kleiner is. Doordat de schermen gedroogd zijn, hebben deze schermen relatief weinig werking en zijn deze goed te monteren. Het scherm bestaat uit 15 geschaafde verticale planken van 1,8 x 16 cm. Op de voorzijde van het scherm zijn 8 planken gemonteerd en aan de achterzijde zijn 7 planken gemonteerd. Door deze samenstelling heeft het scherm gemiddelde doorkijk. Daarnaast heeft het scherm 2 tussenliggers voor de stevigheid. Het scherm heeft een hoogte van 180 cm, een breedte van 180 cm en een dikte van 5,4 cm.

 

Houtsoort

Wij zijn groot fan van deze houtsoort. Douglas laat zich namelijk erg makkelijk verwerken en heeft een prachtige uitstraling. Het hout komt uit Europa en heeft onbehandeld een verwachte levensduur van 15 jaar. De duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan de hoge concentratie hars die zich in het hout bevindt, waardoor het bescherming biedt van binnenuit. Net als bij larikshout kunnen er in het hout noesten en kwasten voorkomen. Blank douglashout heeft van nature een roze/gele kleur en vergrijst mooi. Ook tijdens het vergrijzen blijft de mooie ‘vlam’ in het hout behouden.

 

Montage

De schutting kan je op meerdere manieren monteren, de schutting kan je monteren tussen betonpalen of hardhouten palen. Bij een betonpalen schutting plaats je een beton onderplaat tussen twee betonpalen. De palen zijn voorzien van gaten, waardoor de schutting met unibeslag bevestigd kan worden. Met een bijpassende eindpaal, hoekpaal en t-paal kan je alle kanten op en is geen tuin te gek. Voor het plaatsen van een schutting met hardhouten palen adviseren wij om geschaafde hardhouten palen te gebruiken. De schutting bevestig je met l-beslag op de hardhouten palen. Zorg ervoor dat je de palen altijd minimaal een derde in grond plaatst, zodat deze stevig staan. De schutting kan je afwerken met een afdekkap van douglas hout, daarnaast verkopen wij ook een bijpassende poortdeur en tuindeurkozijn.

 

Specificaties 

  • Hoogte: 180 cm
  • Breedte: 180 cm
  • Dikte: 5,4 cm
  • Materiaal: Douglas
  • Afwerking: Geschaafd
  • Verduurzaming: Onbehandeld
  • Aantal planken: 15 verticaal, 2 horizontaal
  • Levensduur: 15 jaar

 

Veelgestelde vragen 

Waar moet je op letten bij het kopen van een schutting? 

Het aantal planken per schutting bepaald hoe dicht je scherm is, des te meer planken des te minder doorkijk. De houtsoort bepaald de levensduur van een scherm, met de juiste beits en regelmatig onderhoud is deze te verlengen. Bij het bevestigen is het belangrijk om op te letten of je gegalvaniseerde of RVS (Roest vrij staal) bevestigingsmaterialen gebruikt. 

 

Hoeveel materialen heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel schermen en palen je nodig hebt dien je een berekening te maken. Wij raden aan om een schets te maken per benodigde zijde. Om te starten heb je altijd een beginpaal nodig, daarna per scherm een paal. Je hebt dus altijd 1 paal meer nodig dan het aantal schermen. Wij adviseren om per scherm 0,5 cm op te tellen voor de bevestigingsmaterialen. De schermen monteer je tussen de palen, hou er rekening mee dat de dikte van de palen van invloed is op de totale lengte. Wij hebben daarom de volgende formule: (Aantal schermen x breedte schermen + 0,5) + (Aantal palen x dikte palen) = Totaal aantal cm schutting. In ons voorbeeld gaan we uit van 4 schermen van 180 cm breed en palen met een dikte van 7 cm. Voorbeeld: (4x180,5) + (5x7) = 757 cm.

#buitengewoongenieten
Experience Center
Bezoek ons Experience Center >

Meer dan 10.000 m2 “Buitengewoon Genieten”

Experience Center
Bekijk onze projecten >

Laat je inspireren door projecten die met onze producten zijn gerealiseerd

Advies door een specialist
Laat je adviseren door een specialist >

Plan een adviesgesprek in of neem direct contact op met een van onze specialisten

Specificaties
Algemeen
ID
24549
EAN
8717209410999
Type
Plankenscherm
Uitvoering
Recht
Materiaal
Douglas
Aantal planks
17 pc
Afwerking
Geschaafd
Verduurzaming
Onbehandeld
Houtsoort
Douglas
Materiaaldikte mm
18 mm
Systeem
Beton met plankenscherm 180 cm
Dimensies & Maten
Dikte mm
54 mm
Breedte mm
1800 mm
Hoogte cm
180 cm
Vergelijk met soortgelijke producten