terug naar bouwen

Thermowood

Filter Op
Prijs
Breedte mm
Dikte mm
Houtsoort
Lengte mm

Thermisch gemodificeerd is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van houtverduurzaming. Tijdens deze behandeling wordt een hogere duurzaamheidsklasse gerealiseerd, zonder toepassing van chemische middelen. Het is dus een zeer milieubewuste optie! Het voordeel van deze behandeling is bovendien dat ongedierte, schimmels en vocht worden verwijderd. Daarnaast wordt het hout door de warmtebehandeling zodanig gemodificeerd dat het geen voedingsbodem meer vormt voor potentiële schimmels en insecten. Hierdoor kan extra lang van het hout worden genoten!

Het proces
Tijdens thermische modificatie wordt het hout onder druk in een ketel geplaatst en verhit tot circa 200 graden. Doordat het hout in aanraking komt met deze extreme hitte, verandert de structuur van het hout.

Toepassingen
Houtsoorten die regelmatig worden verduurzaamd op deze manier zijn Grenen en Vuren. Echter wordt het steeds vaker toegepast op andere houtsoorten, dit door de grote vraag naar milieuvriendelijke verduurzamingen. Zo wordt het tegenwoordig ook toegepast op bijvoorbeeld Essenhout.

Voordelen van thermische modificatie

  • Milieuvriendelijke keuze

  • Natuurlijke tekening in het hout blijft aanwezig

  • Bescherming tegen insecten en schimmels

  • Enorm stabiel doordat het hout harder en duurzamer wordt

 

Nadelen van thermische modificatie

  • Minder buigzaam

  • Niet beschikbaar voor alle houtsoorten

13 artikelen gevonden. Klik hier voor de resultaten.
Quickview
Dit product is toegevoegd aan je winkelmand