Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Houtconstructieschroef

Bij NuBuiten bieden veel verschillende soorten bevestigingsmateriaal aan, voor elk project en product zullen er andere schroeven benodigd zijn.

Houtconstuctieschroef  

Bij NuBuiten bieden veel verschillende soorten bevestigingsmateriaal aan, voor elk project en product zullen er andere schroeven benodigd zijn. De houtconstructieschroef vooral te verwerken voor de wat zwaardere constructies aangezien je naast een juiste bevestiging ook graag ziet dat het stevig vastzit. Bij NuBuiten bieden wij je deze schroef aan in verschillende lengtes aan welke lengte voor jouw project geschikt is zullen we zo aan je uitleggen doormiddel van een handige tip. 

Wat zijn houtconstructieschroeven precies? 

Deze schroef gebruik je om een houtconstructie aan elkaar te bevestigen. Een houtconstructieschroef is een grote schroef en beschikbaar in een dikte van 6 mm of 8 mm. De dikte van 6 mm is beschikbaar in een lengte van 120 mm tot 240 mm de 8 mm dikke schroeven zijn beschikbaar van wel 160 mm tot 300 mm. Beide schroeven zijn voorzien van een platte torx kop en daarbij een zelftappend punt en een freesrand onder de kop. De schroef kenmerkt zich door de grove sponning, hierin is een spiraal verwerkt waardoor het zaagsel omhoog wordt gewerkt. 

Onze houtconstructieschroef is enkel beschikbaar in verzinkt materiaal. 

Torx 

We gaven eerder al aan dat de schroef bezit over en torx kop, maar wat is dit nu precies? Torx is eigenlijk een type schroef waarbij de kop lijkt op een zespuntige ster. Bij een houtconstructie schroef spreken we over torx30 en torx40, dit zal te maken hebben met de dikte van de schroef. 

Welke lengte schroef voor mijn constructie? 

Voor het bepalen welke lengte geschikt is voor jouw constructie hebben wij een vuistregel. De lengte moet minimaal het dubbelde van de dikte van het hout zijn. 

Schroeven afhalen?  

Het meeste bevestigingsmateriaal hebben wij voorradig liggen op onze hoofdlocatie in Hardinxveld-Giessendam en zou je zonder afspraak kunnen afhalen. Het komt wel is voor dat de voorraad sneller wordt verkocht voordat wij dit weer ontvangen vanuit onze leverancier. Neem voor de zekerheid vooraf altijd even contact op met onze klantenservice, wij checken graag de actuele voorraad voor je. Klik hier om contact op te nemen met onze klantenservice!   

Spijkers inspiratie Schroeven Inspiratie Schroeven zwart