Het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heb je al een idee en wil je graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!

Experience Center
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Betonpoeren

De juiste betonpoeren zijn eigenlijk wel het belangrijkste bij het plaatsen van een overkapping in jouw tuin. Niet elke dag zal je hier mee werken, we leggen je hieronder graag uit hoe dit in zijn werk zal gaan en wat het precies is. 

Betonpoeren 

Deze betonpoeren als fundatie geeft een luxe uitstraling aan jouw project, zowel voor de professional als voor de doe-het-zelver de beste keuze!  

Wat is een betonpoer?  

Wij leggen je graag uit wat het precies is, om het makkelijk te houden is dit eigenlijk een stuk beton welke in de grond geplaatst wordt. Doormiddel van een bijpassende stelplaat en draadeinde stel je gemakkelijk jouw staanders af.  

Dit product wordt gemaakt van stevig prefabbeton, dit wordt in een mal gegoten en zal hierna eerst 4-8 weken moeten uitharden om de sterkte te krijgen die wij willen aanbieden. 

De poer zorgt voor extra stevigheid aan jouw tuinproject, beton is duurzaam en bestand tegen de zwaarste weersomstandigheden. Deze fundatie is altijd zichtbaar en hierbij zal de staander boven de grond uitsteken. 

Welke mogelijkheden zijn er? 

In ons assortiment hebben wij vele mogelijkheden voor schroeffundering, hieronder zie je een lijst van de mogelijkheden bij NuBuiten: 

  • Betonpoeren 
  • Betontegels (ideaal voor op een bestaande betonvloer) 
  • Arduinen sokkels(Blauw hardsteen) 
  • Beton sokkel 
  • Betonpoer met tegel 

Deze fundatie is te vinden in verschillende maten, wat voor jouw project benodigd is zal verschillen qua kopmaat van de staander waar we je zo meer over vertellen. 

Kan ik afwijken van de aangegeven kopmaat?  

Om je te helpen welke fundatie voor jouw project geschikt is staat bij elk product vermeld voor welke paal dit geschikt is. Wij raden niet aan om een andere maat staander te gebruiken, de kans is groot dat de staander er dan overheen valt.  

Hoe plaats je een betonpoer? 

Om je een duidelijke uitleg te geven heeft William voor je een aflevering gemaakt. 

Klik hier voor onze montagevideo!  

Welke alternatieven zijn er?  

Niet alleen heb je bij NuBuiten de keuze uit betonpoeren voor jouw fundatie, zo zijn er nog een aantal andere mogelijkheden. De keuze bestaat uit de volgende alternatieven: 

Paalhouders met punt of plaat worden niet aangeraden bij overkappingen en zijn eerder geschikt bij schuttingen of bij het bevestigen van een hekwerk. 

Een paaldrager kan wel gebruikt worden voor een overkapping, deze zijn geschikt bij een verharde ondergrond.  

Welk gewicht kan een betonpoer dragen? 

We kunnen je hier eigenlijk geen antwoordt op geven, de draagkracht zal verschillen per poer en de dikte van de staander. Daarnaast kan dit enorm verschillen per ondergrond. 

Om je hierin advies te geven kun je vooraf met ons een afspraak maken voor advies. 

Klik hier om een afspraak te maken!   

Wat heb ik nodig bij het plaatsen van poeren?  

De juiste voorbereiding is het halve werk, zo dien je vooraf goed uit te meten waar de betonpoer wordt geplaatst. Graaf deze plek uit en leg indien nodig een betontegel onderin het gat. Na het plaatsen van de betonpoer(waterpas) raden wij aan 1 zak snelbeton(Klik hier voor onze snelbeton) per poer en zorg ervoor dat dit gelijkmatig wordt gestrooid. 

Onze projecten  

In de loop de jaren hebben wij verschillende projecten opgeleverd waarbij gebruik is gemaakt van onze betonpoeren. Om je een inkijkje te geven hoe dit er uit zal zien na montage klik dan op volgende link: Klik hier voor onze projecten!   

betonpoer-fundering-voor-overkapping-blokhut-beton beton poeren fundering betonpoer nubuiten fundering douglas overkapping kapschuur westwood betonpoer