Onze behandelingen

Gedompeld

Dompelen is een veelgebruikte manier voor het behandelen van hout. Op deze manier wordt het hout beter bestand tegen weersinvloeden. Het is een goede optie voor het verlengen van de levensduur binnen weinig tijd! 

Terug naar Onze behandelingen
hello banner background image

Alles over
dompelen

Het proces

Tijdens het proces van dompelen wordt het hout letterlijk in bad gedaan. Door het hout volledig onder te dompelen, krijgt het impregneermiddel de kans om in het hout door te dringen. Het is echter geen impregnatie, bij impregneren dringt het middel namelijk door tot de kern. In het geval van dompelen is het enkel oppervlakkig. Dit heeft met name te maken met het vochtgehalte van het hout. Hoe vochtiger het hout, hoe lastiger het voor het hout is om het middel op te nemen. Wanneer het hout het bad verlaat, moet het hout een dag drogen. Het hout is nu in principe klaar om gebruikt te worden, maar het is wel aan te raden om nog een beits toe te passen om de levensduur te verlengen. 

Toepassingen

Gedompeld hout wordt ruimschoots toegepast in de tuinwereld! Denk aan tuinhuizen, schuttingen en meubelen. Houd bij het verwerken van gedompeld hout rekening met het optrekken van vocht. Maak dus gebruik van een onderregel of fundering, op deze manier gaat de constructie nog langer mee. 

thumb_up

  • Langere levensduur
  • Geschikt voor veel verschillende houtsoorten

thumb_down

  • Minder effectief op vochtig hout
  • Toepassen van beits is zeer aan te raden

Meer behandelingen