De grote tuinverbouwing logo

26

Lauren en Ivo hadden één grote wens, een overkapping in de tuin! Nu, daarvoor moet je bij NuBuiten zijn! Ivo bestelde de overkapping ‘Vrijbuiter’ en plaatste hem in het midden van de tuin, zodat je eigenlijk twee tuinen creëert! Ontdek op deze pagina welke materialen Ivo nog meer gebruikte. 

block background

Lauren en Ivo vonden het lastig om te beslissen wat ze met hun tuin aan moesten. Hun wensen waren: een overkapping om in te loungen en een tuin met Hollandse touch. Of dat laatste gelukt is, kun je zelf bekijken in de aflevering, maar het eindresultaat mag er zeker wezen! 

Ivo bestelde de overkapping ‘Vrijbuiter’ en bekleedde de gevel met Zweeds rabat. Hij creëerde zo een heerlijke lounge plek. Laat die zomer maar komen!

Tip!

Om de fundering van de overkapping te ondersteunen gebruikte Ivo betonpoeren. Doordat de paal boven de grond blijft, voorkom je ook nog eens dat het hout gaat rotten. Onmisbaar voor je overkapping dus! 

Bekijk alle betonpoeren

Zeg, vertel eens wat meer over die ‘Vrijbuiter’.

Ik dacht dat je het nooit zou vragen! De ‘Vrijbuiter’ is wel een beetje ons paradepaardje. Natuurlijk gemaakt van douglas, een prachtige houtsoort met een warme tint. Het hout is fijnbezaagd, wat een robuuste uitstraling geeft en de houtstructuur tastbaar maakt. 

Natuurlijk is de overkapping volledig naar wens in te richten. Zo zette Ivo met behulp van Zweeds rabat achter- en zijwanden in de overkapping. 

Wat een plaatje!

block background

Bekijk het fragment

block background

Rabat uit Zweden?

Ja, hoe Zweeds rabat aan zijn naam is gekomen, misschien weet Wikipedia het! Wij zijn in ieder geval helemaal weg van deze manier van wandbekleding. Door de inkepingen in de planken vallen de planken prachtig over elkaar. 

Het kan dan wel Zweeds rabat heten, als je, zoals Ivo, kiest voor de zwart geïmpregneerde planken, ziet dat er wel heel Hollands uit! 

Je kunt het dak op!

EPDM is een van de makkelijkste en duurzaamste manieren om je dak te waterdicht te krijgen. Het rubberfolie plak je gewoon op het dak. De randen werk je af met zilverkleurige daktrims. Het folie zit gewoon bij het bouwpakket van de overkapping en blijft tot wel 25 jaar goed. Zo blijft het jaren droog in je overkapping! 

block background
block background

Vergeet de deur niet!

Nog even over douglas

De meeste materialen die Ivo heeft gebruikt zijn van de houtsoort douglas. Douglas hout gaat zonder behandeling ongeveer 10-15 jaar mee. Super duurzaam dus! En dan hebben we het nog niet eens over de karakteristieke warme kleur en rustieke uitstraling. Je hoort het al. Wij zijn fan!

Wil je meer weten over waar je bijvoorbeeld op moet letten bij het gebruik van Douglas? Klik op de button hieronder!

Meer over douglas
block background
De grote tuinverbouwing logo
Bekijk meer fragmenten