Onze houtsoorten

Red Cedar

Ga terug naar Onze Houtsoorten
hello banner background image

Uitstraling

Red Cedar staat bekend als een lichte en duurzame houtsoort. Doordat het erg lastig is om deze houtsoort te impregneren, wordt het vrijwel altijd blank aangeboden. Red Cedar is wat zachter dan hardhout, maar ondanks dit kenmerk is het nog steeds een duurzame keuze die zich gemakkelijk laat verwerken. De olie die van nature aanwezig is in het hout, zorgt ervoor dat het hout bestand is tegen schimmels en insecten. Daarnaast beschikt het hout over een kaneelachtige geur, waardoor met name motten op afstand blijven. 

Duurzaamheid

Red Cedar hout is erg duurzaam. Met duurzaamheidsklasse 2 gaat Red Cedar bij juiste montage met gemak 20 tot 25 jaar mee.

Specificaties

Duurzaamheid 

Prijsklasse 

Sterkteklasse

Kleur 

Draad

Botanische naam

Familie 

Klasse II

€ €

C18 

Licht geelbruin, rozebruin en zalmkleurig 

Recht 

Thuja plicata

Cupressaceae

Red cedar

Toepassing

Deze houtsoort is uiterst geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Red Cedar kan gebruikt worden voor doeleinden als kozijnen, vensterbanken en als gevelbekleding. Door te kiezen voor Red Cedar, weet je zeker dat je jarenlang plezier zult hebben van je constructie. 

Verwerking

Als je er voor kiest om het hout onbehandeld te laten, kan het zijn dat er een zilvergrijze kleur zal verschijnen na verloop van tijd. Je kunt ervoor kiezen om een olie toe te passen, om het hout verder te beschermen en de natuurlijke kleur te waarborgen.