close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Centre)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Materiaal blokhut: Hout

NuBuiten biedt een uitgebreide selectie van klassieke tuinbergingen van hout, inclusief de optie voor een overkapping. Onze blokhutten zijn de perfecte oplossing voor al uw buitenopslagbehoeften.

Blokhut van hout  

Een klassieke tuinberging gemaakt van hout met de mogelijkheid van een overkapping eraan. De blokhutten van NuBuiten hebben het allemaal! 

Waarom een blokhut van hout?  

Een blokhut van hout wordt vaak gekozen, omdat het een klassieke uitstraling heeft. Het beste hout voor een blokhut is Vurenhout. Vurenhout is makkelijk te bewerken, heeft een mooie bleke, witachtige kleur en is relatief goedkoop. Deze soort gaat ongeveer 5-10 jaar mee en het blijft in goede staat bij contact met water. Vurenhout is echter niet de enige houtsoort waar blokhut van gemaakt worden. Ons assortiment bevat ook tuinbergingen van Douglas. Het voordeel van Douglas is dat het ongeveer 15 jaar meegaat en een mooie geelbruine kleur heeft. Deze kleur kan later wel vergrijzen als je het hout niet behandelt.  

Behandeling houten blokhut  

Om ervoor te zorgen dat je blokhut zo lang mogelijk meegaat en in de juiste staat blijft, raden wij aan om het hout te beitsen. Dit kan met verschillende lazuren van NuBuiten. Dit kan door middel van een transparante beits, maar ook met een gekleurde beits. In het geval van Douglas kun je de transparante beits gebruiken die speciaal bedoeld is voor Douglas. Een nadeel hiervan is dat het hout meer geel van kleur wordt. Echter heeft het wel het voordeel dat het hout op natuurlijke wijze beschermd is tegen vocht, UV, aantasting van schimmels, wespen en algen. Kijk hier voor de diverse mogelijkheden. 

Naast de optie om je blokhut zelf te bewerken, kun je ook kiezen voor de groen geïmpregneerde variant. Zoals de naam al zegt, zijn deze tuinbergingen groen van kleur. Het voordeel van deze mogelijkheid is dat het hout al behandeld is en in de basis al langer meegaat dan een onbehandelde blokhut. Omdat dit hout alleen geïmpregneerd is, moet je het een half jaar na plaatsing beitsen en daarna om de vijf jaar.  

Mogelijkheden houten blokhut  

Bij NuBuiten zijn er verschillende modellen houten blokhutten. Het belangrijkste om mee te beginnen is welke maat passend is voor jouw tuin. Daarna kun je kiezen voor een model met een plat dak, lessenaars dak of zadeldak. Daarnaast kun je kiezen welke uitvoering je wilt. Ga je voor de alleen een tuinberging of toch liever voor een blokhut met overkapping eraan? Mogelijkheden genoeg! 

Blokhut met lessenaarsdak met overkapping tuinhuis westwood showroom hardinxveld blokhut met zadeldak puntdak tuinberging schuur zadeldak schuur blokhut berging tuin nubuiten