- chevron_left Home
- chevron_left Bevestiging
- chevron_left Bouten en moeren
- Slotbouten
- Houtdraadbouten
- Ringen
- Moeren
- Draadeinden
Houtdraadbouten
Op zoek naar een ijzersterke schroef om muurvaste verbindingen mee te maken? Dan is de houtdraadbout echt wat voor jou.
Houtdraadbouten
De houtdraadbout is geschikt voor het vastmaken van houtverbindingen en dakplaten. Daarnaast kan de bout ook gebruikt worden in steen. Dit in combinatie met een plug. Door de zeskantkop is het mogelijk de bout zeer strak te monteren. Een ring-, moer- of steeksleutel zijn daar ideaal voor te gebruiken. Bij houten constructies waarbij gewone houtschroeven niet sterk genoeg zijn kan je de houtdraadbouten uitstekend gebruiken.
De houtdraadbouten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes.
Onze houtdraadbouten zijn te vinden in verschillende types. Om het je een beetje makkelijker te maken hebben we hieronder de verschillen uitgelegd.
RVS
Een ontzettend populair soort vanwege de vrijwel roestvrije eigenschap. De schroeven zijn namelijk gemaakt van roestvast staal. Dit betekent helaas niet dat de schroef roestvrij is, maar de kans op roest is een heel stuk minder. De schroeven zijn hierdoor zeer bruikbaar voor buitengebruik. De rvs schroef is zeer geschikt voor het monteren van eikenhout. Deze houtsoort bevat looizuren die een verzinkte houtschroef zouden aantasten. Bij een rvs schroef is de kans op aantasting bijna minimaal.
Verzinkt
Deze schroeven zijn voorzien van een dun laagje zink dat de schroef beschermt. De verzinkte schroeven zijn sterker dan de rvs schroeven, maar er is wel meer kans op roest. Dit treedt voornamelijk op wanneer er tijdens de montage schade ontstaat aan de schroef.
Is voorboren belangrijk?
Het is belangrijk om voor te boren bij houtdraadbouten. Hierdoor maak je plaats voor de bout en barst het materiaal minder snel. Bij het voorboren is de diameter van belang. Hierbij gebruik je een kleinere diameter dan de diameter van de schroef. De vuistregel die hierbij ook wel gehanteerd wordt is dat de diameter tijdens het voorboren de helft is van de uiteindelijke diameter. Bij een gat van 10 mm volstaat het om voor te boren met een diameter van 5mm.