Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
 • Winkel (NH)
 • Gouda
 • Utrecht
 • Hardinxveld (Experience Centre)
 • Oss
 • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Hardhout sponningsysteem

Duurzame tuinafscheiding voor jouw schuttingsproject. De beste kwaliteit van onze populaire hardhoutsoort Bangkirai keruing. Door de lange levensduur kun je lang genieten van dit product. 

Hardhout sponningsysteem 

De schutting bouw je op doormiddel van een sponningsysteem, gemakkelijk en snel! 

Wat heb ik benodigd voor mijn hardhouten sponningsysteem? 

Voor deze schutting heb je 6 producten benodigd waarvan er 1 optioneel is. Als eerste begin je de opbouw met de hardhouten palen met sponning, wij raden aan om 1/3 van de paal de grond in te zetten. Daarnaast gebruik je de geschikte rabatplanken en daarna werk je de schutting af met een afdekregel. Om de kleur te behouden en het hout extra te beschermen raden wij aan de schutting om de aantal jaar te behandelen met een Hardhout olie. Bij dit systeem schuif je de planken in de sponning, eenvoudiger kunnen we je het niet maken! 

Met welke producten maak ik dit systeem? 

 1. Sponningpalen : Klik hier naar onze hardhouten sponningpalen.  
 1. Rabatplanken : Klik hier voor onze rabatplanken.   
 1. Afdekregel : Klik hier voor onze afdekregels.  
 1. Lamellenscherm : Klik hier voor onze lamellenschermen.   
 1. Olie : Klik hier voor onze hardhoutolie.   

Hoeveel planken voor mijn project? 

Dit is heel simpel te berekenen, je houdt de hoogte aan van de palen aan bijvoorbeeld: 180 cm dan pak je de werkende breedte van de plank in dit geval 138 mm en de hoogte deel je door de werkende breedte van de plank waardoor je uitkomt op het aantal planken wat voor jouw benodigd is. 

Hardhout keruing  

Keruing is een hardhoutsoort met een mooie roodbruine kleur! Keruing is iets lichter dan bijvoorbeeld Bangkirai en daardoor ideaal om in de tuin te verwerken, bijvoorbeeld voor een schutting, tuindeur etc.. De levensduur zal circa 20 jaar bedragen. Het hout krijgt in de loop van de tijd een mooie grijze kleur. Wanneer je de originele kleur wilt behouden raden we aan om het hout te behandelen met hardhout olie. We raden aan om de olie aan te brengen, nadat de planken gemonteerd en gedroogd zijn, zodat de planken daarna zo min mogelijk gaan werken.   

Welke opties biedt NuBuiten?

Om de tuinafscheiding was speelser te maken kun je ervoor kiezen om tussen de palen een lamellenscherm te plaatsen, hier heb je keuze uit meerdere variaties en worden ook wel shuttersschermen genoemd. Zie hiervoor de volgende link naar onze lamellenschermen: NuBuiten lamellenschermen  

Alternatieve producten 

Niet alleen is er een sponningsysteem van hout maar zijn deze ook in ons assortiment in: Grenen Douglas, Composiet en aluminium.   Klik hier voor onze sponningsystemen!